Μ. Πολιτοπούλου: «Ο άσσος στο μανίκι της NN»

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της NN Hellas, στην ενημερωτική ιστοσελίδα για την Ελληνική Ομογένεια στην Αμερική thenationalherald.com.

Στη συνέντευξη – αφιέρωμα, που τιοφορείται «Ο άσσος στο μανίκι της NN» τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η κα Πολιτοπούλου «εξερράγη σαν βόμβα» στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο το 2016, όταν έφυγε  από τη θέση της στην Εθνική Τράπεζα και ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της NN Hellas, της μεγαλύτερης πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα και έγινε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα στην κορυφή της NN Hellas.

Επισημαίνει ότι αναδείχθηκε CEO της χρονιάς για  το 2018 στην Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Βιομηχανία, καθώς  επιλέχθηκε από τους αναγνώστες του European Business Magazine μεταξύ του ισχυρού ανταγωνισμού από κορυφαίες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε άλλο σημείο ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει:

Από μια πλούσια,  και πολύ μορφωμένη οικογένεια και με γονείς που υποστήριζαν κάθε πρωτοβουλία, εργάστηκε πολύ σκληρά για να προχωρήσει στην ιεραρχία και να συνεχίσει τη σταδιοδρομία που επέλεξε για τον εαυτό της. Το κορίτσι από τη Λαμία με ένα ανήσυχο πνεύμα, το μεσαίο παιδί μεταξύ των δύο αδερφών της, πήγε σε ένα δημόσιο σχολείο και πήρε το δικό της δημιουργικό δρόμο, στηριζόμενο μόνο στα προσόντα της.

Στη συνέντευξή της η κα. Πολιτοπούλου τονίζει:

«Αν με ρωτήσετε τι είναι διαφορετικό για μένα, θα σας πω ότι δεν είναι η μεγάλη επιτυχία στο έργο μου, επειδή υπάρχουν πολλοί άλλοι επιτυχημένοι άνθρωποι στη δουλειά τους. Αυτό που είναι διαφορετικό για μένα, πιστεύω, είναι ότι έχω θετική ενέργεια, είμαι πάντα χαρούμενη και δεν περνάω  ποτέ κατάθλιψη και αυτό εμπνέει τους γύρω μου».

Η κα Πολιτοπούλου έχει τρία παιδιά και ανάμεσα στις μεγάλες προκλήσεις της διαχείρισης του χρόνου της  έχει καταφέρει να συνεχίσει να ασκείται στο γυμναστήριο με απόλυτη πειθαρχία από τα εφηβικά της χρόνια, επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου, ενώ η ίδια αναφέρει:

«Έφυγα βιαστικά σήμερα από την διάσκεψη πωλήσεων ώστε όταν οι γιοι μου τελειώσουν από το μάθημα των γερμανικών τους , να είμαι μαζί τους. Έχω τρία αγόρια, ο μεγαλύτερος γιος μου είναι 21 και τα δίδυμα είναι 14. Είμαι χωρισμένη από έναν εξαιρετικό άνδρα και πατέρα με τον οποίο δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε τον γάμο μας, αλλά είμαι περήφανη που είναι ο πατέρας των παιδιών μου και έχουν και έχω  μια καλή σχέση μαζί του. Δεν είμαι επιχειρηματίας στην ουσία. Δουλεύω, γιατί θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*