Η Aon επεκτείνεται περαιτέρω στον «κόσμο» του κρυπτονομίσματος

H Αοn ανέλαβε να ασφαλίσει τους πελάτες της εταιρείας Metaco, που παρέχει υπηρεσίες επιτήρησης και διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, έναντι επιθέσεων από κυβερνο – εγκληματίες και άλλων κινδύνων.

Ο μεσιτικός όμιλος θα καλύψει την ενοποιημένη λύση διαχείρισης «hottocold wallet» έναντι μιας σειράς κινδύνων απωλειών, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής καταστροφής του «ιδιωτικού κλειδιού» από φυσικές καταστροφές και απώλειων που οφείλονται σε επιθέσεις hackers.

Στις ανακοινώσεις δεν αναφέρθηκαν τα ποσά της συμφωνίας μεταξύ Aon και Metaco.

Ο όμιλος Aon είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός broker με βάση τα έσοδα και θεωρείται ότι καταλαμβάνει ποσοστό 50% επί των ασφαλίσεων στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Είναι γεγονός ότι η Aon έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στον κλάδο αυτό, έχοντας προσθέσει στη λίστα των πελατών της μεγάλα ονόματα όπως οι εταιρείες Gemini, Coinbase, and Curv.

Κληθείς να σχολιάσει την ενέργεια αυτή, ο Jeff Hanson διευθυντής της ομάδας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Aon, δήλωσε: «Η Aon είναι στην ευχάριστη θέση να πρωτοστατεί στη δημιουργία ασφαλιστικών λύσεων που αφορά σε ενδεχόμενη κλοπή crypto assets, προς όφελος των πελατών της METACO, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα SILO. Η ομάδα της METACO συνεργάστηκε με την Aon προκειμένου να δείξει στους ασφαλιστές την ισχυρή φύση του συστήματος SILO, το οποίο οδήγησε στην παροχή ασφαλιστικού προϊόντος που παραχωρήθηκε από μια ομάδα ασφαλιστών του Λονδίνου».

Με έδρα την Ελβετία, η Metaco ανήκει στον ελβετικό τηλεπικοινωνιακό «κολοσσό» Swisscom, της Swisspost, της εθνικής ταχυδρομικής υπηρεσίας της χώρας, και της Avaloq, «προμηθευτή» τεχνολογίας σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Πηγή: financemagnates.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*