Η οικογένεια Benetton θέλει να μείνει σε ιταλικά χέρια η Generali

Ο Luciano Benetton δήλωσε ότι οι Ιταλοί μεγαλομέτοχοι της ασφαλιστικής θέλουν να αυξήσουν το μερίδιό τους στον ασφαλιστικό όμιλο, εν είδει «ασπίδας» έναντι ξένων μνηστήρων

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η οικογένεια Benetton –που ελέγχει σειρά μεγάλων ιταλικών εταιρειών, από την ομώνυμη αλυσίδα ρούχων έως τον κατασκευαστικό όμιλο Atlantia και την Autogrill- δήλωσε ότι θέλει η ασφαλιστική Generali να παραμείνει σε ιταλικά χέρια και γι΄ αυτό είναι έτοιμη να αυξήσει τη μετοχική συμμετοχή της σε αυτή, σε συνεργασία με άλλους Ιταλούς επενδυτές.

Οπως είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica o Luciano Benetton, ένα από τα τέσσερα αδέρφια που ελέγχουν την Edizione, την εταιρεία χαρτοφυλακίου μέσω της οποίας διοικείται η «αυτοκρατορία» Benetton, σχεδιάζει την αύξηση του μεριδίου της Edizione στην Generali, σε συνεργασία με τους Ιταλούς επιχειρηματίες Francesco Gaetano Caltagirone (που δραστηριοποιείται στο real estate, την τσιμεντοβιομηχανία, τις κατασκευές και τις εκδόσεις μέσω της εταιρείας  holding Caltagirone) και Leonardo Del Vecchio (ιδρυτή και επικεφαλής του ομίλου οπτικών Luxottica).

“Οι τρεις μας αποτελούμε ένα δυνατό ιταλικό μέτωπο και έχουμε ένα σημαντικό ιταλικό μερίδιο (στην Generali) που θέλουμε να αυξήσουμε. Πιστεύουμε ότι η Generali πρέπει να παραμείνει ιταλική εταιρεία», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει φημολογία που παρουσίασε την γαλλική ΑΧΑ και την ελβετική Zurich Insurance ως δυνητικούς αγοραστές της Generali.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Benetton δήλωσε επίσης ότι η Atlantia δεν έχει δεχθεί καμία αίτηση από πλευράς ιταλικής κυβέρνησης για να επενδύσει στον προβληματικό αερομεταφορέα Alitalia, προσθέτοντας ότι η διοίκηση της κατασκευαστικής εταιρείας διατηρεί την εμπιστοσύνη της οικογένειας μετά την κατάρρευση της αερογέφυρας στην Γένοβα –που διαχειριζόταν η θυγατρική της Atlantia, Autostrade-, που προκάλεσε τον θάνατο 43 ατόμων. Ο Luciano Benetton είπε ακόμα ότι η θητεία του διευθύνοντος συμβούλου της Edizione, Marco Patuano, που λήγει στις 24 Μαϊου, δεν θα ανανεωθεί. Ο διάδοχός του θα είναι κάποιος «εκ των ενόντων» της Edizione, αλλά όχι μέλος της οικογενείας Benetton…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*