Τα δεδομένα αλλάζουν την υγεία

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη βιώσιμων συστημάτων υγείας είναι η αξιοποίηση δεδομένων, σημειώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας Future Proofing Healthcare.

 Ο μετασχηματισμός των συστημάτων υγείας που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις προσκλήσεις του μέλλοντος  βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων σε ευρωπαϊκό, διακρατικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Μόνο που οι σοβαρές συζητήσεις φαίνεται να πραγματοποιούνται κυρίως σε άλλες χώρες.

Ο Γ. Παπανδρέου ήθελε να μετατρέψει την Ελλάδα σε Δανία του Νότου. Η χώρα μας, όμως, μοιάζει να απέχει πολλά χρόνια από την επίτευξη έστω και κάποιων από τα στοιχεία οργάνωσης των συστημάτων της Σκανδιναβίας. Όπως η έγκαιρη προετοιμασία για την επερχόμενη «καταιγίδα» της διασφάλισης της βιωσιμότητας των συστημάτων υγείας, διασφαλίζοντας παράλληλα ισότιμη πρόσβαση στους πολίτες.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία 4 σκανδιναβικών κρατών, βάσει της οποίας όλοι οι stakeholders αναζητούν, από κοινού, τι πρέπει να γίνει έως το 2030 για να αλλάξει η Υγεία.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*