insurtech, insurer, mobile

Νέα ρεκόρ για τις insurtech επενδύσεις στις αρχές του 2019 (video)

Εγιναν 85 συμφωνίες συνολικού ύψους 1,42 δις. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Willis Towers Watson

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ισχυρά ανοδικά εξακολουθεί να κινείται o κλάδος των insurtech, στον οποίο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 «έκλεισαν» 85 deals χρηματοδότησης (ποσό που συνιστά ρεκόρ) και τοποθετήκαν συνολικά κεφάλαια ύψους 1,42 δις. δολ.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία μελέτη της Willis Tower Watson, πρόκειται για το τρίτο τρίμηνο στη σειρά που οι επενδύσεις σε insurtech υπερβαίνουν το 1 δις. δολ. Το 54% των επενδύσεων ήταν εκτός ΗΠΑ. Τα deals στη M. Βρετανία αυξήθηκαν κατά 50% και στις ΗΠΑ κατά 44%, κατεγράφη όμως σημαντική μείωση των επενδύσεων σε insurtechs στην Κίνα (-38% σε τριμηνιαία βάση).

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ο αριθμός των deals αυξήθηκε κατά 35%, αν και το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης μειώθηκε κατά 11%. Σύμφωνα με την WTW, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου κατεγράφη ο  μεγαλύτερος ιστορικά αριθμός insurtech deals στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων.

Δείτε παρακάτω όλη τη μελέτη:

https://www.willistowerswatson.com/-/media/WTW/PDF/Insights/2019/05/quarterly-insurtech-briefing-q1-2019.pdf

«Ο όγκος των πολλά υποσχόμενων InsurTech εταιρειών και ο θόρυβος γύρω από το όνομά τους έχουν αρχίζει να παίρνουν δυσεξήγητες διαστάσεις», σχολίασε ο  Andrew Johnston, επικεφαλής του κλάδου insurTech της Willis Re. «Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι πολλές από τις εταιρείες του τομές μοιάζουν με τα…καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα», πρόσθεσε παραπέμποντας στο γνωστό παραμύθι.

«Παρατηρούμε, ωστόσο, ότι ορισμένες insurtechs όντως προσθέτουν αξία στον κλάδο…οι επόμενες μελέτες μας για το 2019 θα επικεντρωθούν στους τέσσερις βασικούς κρίκους της ασφαλιστικής αλυσίδας διερευνώντας τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για τη βελτιστοποίησή τους και πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν τις διαδικασίες…Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η επιτυχία κάθε insurtech περνά από αυτή την «από κάτω προς τα πάνω» προσέγγιση και όχι από την «επανεφεύρεση» των ασφαλίσεων από πάνω προς τα κάτω», κατέληξε ο κ. Johnston.

Παρακολουθήστε το βίντεο πατώντας εδώ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*