Interamerican: Αγκάθι στα κέρδη η φορολόγηση και το LAT

Του Βάιου Κρόκου

Με έμφαση τις επενδύσεις στην υγεία, την καινοτομία και τον μετασχηματισμό η διοίκηση της Interamerican χαράζει τα επομενα βήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η εταιρεία σημείωσε 22 εκ. Ευρώ επαναλαμβανόμενη κερδοφορία το 2018. “Αγκάθι” – όπως επισημάνθηκε – παραμένει η υψηλή φορολόγηση.

Αρνητική επιρροή στα εν λόγω αποτελέσματα είχε και η συνεκτίμηση σε αυτά του LAT (αποθέματος Ζωής και Υγείας του ελέγχου επάρκειας), γεγονός που διαμορφώνουν εν τέλει τα κέρδη προ φόρων στα 16,7 εκ. Ευρώ.

Συμπερασματικά, τα τεχνικά αποτελέσματα ήταν θετικά, ενώ οριακά υψηλότερα από τον Μ.Ο της ασφαλιστικής αγοράς κινήθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (+1,9%), σε 353,9 εκ ευρώ σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα.

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει ο δείκτης loss ratio στις Γενικές Ασφαλίσεις, στο 49%. Ιδιαίτερα υψηλή παραμένει η φερεγγυότητα της εταιρείας σε όλους τους κλάδους, με τον σχετικό δεικτη για την εταιρεία Ζημιών να ανέρχεται στο 185%, την εταιρεία Ζωής στο 144% και την εταιρεία Βοήθειας στο 143%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*