back to top
17.9 C
Athens
Κυριακή 10 Μαΐου 2026

Οι διαμεσολαβητές «με μια φωνή»: Εθνική Συνδιάσκεψη στις 18 Μαΐου

του Βάϊου Κρόκου

Μια συντονισμένη προσπάθεια, εν μέσω έντονων προκλήσεων για τον κλάδο, πραγματοποιείται στις 18 Μαϊου. Πρόκειται για την 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Εκλεγμένων στα Επιμελητήρια και εκπροσώπων των Σωματείων όλης της χώρας.

- Advertisement -

Με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά οι εκλεγμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα έχουν την ευκαιρία να εκπέμψουν συντονισμένα και με ενιαία φωνή τις θέσεις τους γύρω τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου.

Η Συνδιάσκεψη αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην περαιτέρω ανάδειξη του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συνδιοργανώνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας (που είχε την πρωτοβουλία), τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Πειραιά και Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

- Advertisement -

Θα συμμετάσχουν όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που συντελούν στα διοικητικά συμβούλια των Επιμελητηρίων της χώρας καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων του κλάδου που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και έχουν ρόλο και συμβολή στην εξέλιξη του επαγγέλματος και την στήριξη των μελών του, με απώτερο στόχο την πανελλήνια δικτύωση του κλάδου.

Συνεχείς οι προσπάθειες

Σημαντικές ήταν, υπενθυμίζεται, οι πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το τελευταίο διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις σε Επιμελητήρια της χώρας. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είχαν εκ νέου την ευκαιρία να ενημερωθούν για την οδηγία IDD και τη νέα νομοθεσία για την ιδιωτική ασφάλιση.

Η ανακοίνωση του ΕΕΑ

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα επιμελητήρια της χώρας  με την συμμετοχή των εκπροσώπων των Σωματείων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Διοργανώνεται από τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας,  Θεσσαλονίκης,  Πειραιά με την στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και στόχος είναι να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Η Συνδιάσκεψη αποσκοπεί στην πανελλήνια δικτύωση του κλάδου,  την απόκτηση ενιαίας παρουσίας και την διαμόρφωση κοινών χειρισμών στα  θέματα που τον αφορούν.

Καθοριστικός είναι και ο ρόλος των Σωματείων τα οποία θα έχουν την αρωγή των Επιμελητηρίων στο να αναπτύξουν δράσεις αυτόνομες και πανελλαδικές και να διασυνδεθούν ισχυρά μεταξύ τους συντελώντας στην εξέλιξη του κλάδου.

Η Συνδιάσκεψη θα αποτελέσει την απαρχή στο να  δημιουργηθεί  μια νέα βάση στην παρουσία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στις εξελίξεις που σχετίζονται με το επάγγελμα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που δρομολογούνται, θα έχει ο επιμελητηριακός θεσμός. Τα κατά τόπους επιμελητήρια θα συντελέσουν σε συνεργασία με τα Σωματεία να δημιουργηθεί ο δίαυλος συνεργασίας, πληροφόρησης, ενημέρωσης, ενιαίας δράσης και των άλλων παραμέτρων που θα ενισχύσουν την συσπείρωση του κλάδου  ο οποίος τα τελευταία χρόνια με συντονισμένες προσπάθειες και δράσεις έχει αναδειχθεί σημαντικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση ενισχύει και η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα διοικητικά συμβούλια των Επιμελητηρίων, γεγονός που συμβάλλει στην ανάδειξη του κλάδου.

Οι δράσεις των Επιμελητηρίων και η στενή συνεργασία των πανελλήνιων Σωματίων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ΠΟΑΔ – ΠΣΑΣ – ΠΣΣΑΣ – ΣΕΜΑ, στο πλαίσιο της ΕΑΔΕ, αλλά και η σημαντική δραστηριότητα των τοπικών , ανά νομό ή περιφέρεια, Σωματείων αποτέλεσε και θα συντελέσει καθοριστικό παράγοντα για την πρόοδο του κλάδου.

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ακόμα πιο αποτελεσματική υποστήριξη των θεμάτων που αφορούν τον κλάδο.  Θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυσή του και την παρεμβατικότητά του και στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης, και προς την Πολιτεία.

Διαβάστε: To ΕΕΑ στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για την IDD

Επίσης: Η διοίκηση του Ε.Ε.Α. στο Επιμελητήριο Αργολίδας ενημέρωσε για την IDD

Αναβαθμισμένες είναι επίσης και οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου μέσω διαδικτύου το τελευταίο χρόνο, κάτι που πρωτοξεκίνησε το 2015 με τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Επιμελητηρίου (e-chamber)

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΔΕ αναδεικνύει τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην εποχή της ΤΝ

Εκπροσωπώντας την Ένωση σε εκδήλωση του Δικτύου, η Β. Πολίτη ανέδειξε την τεχνητή νοημοσύνη ως ισχυρό εργαλείο και όχι απειλή για το επάγγελμα

Κύκλος σεμιναρίων «Χτίζοντας Βιώσιμη Ασφαλιστική Καριέρα» από το ΕΕΑ

Στις 2 Μαρτίου το 1o webinar, με θέμα «Συστάσεις – Οργάνωση – Προγραμματισμός»

Ευ. Καφφετζή: Στρατηγικές συμμαχίες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ασπίδα στα τραπεζικά δίκτυα, όλες οι απαντήσεις

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχωρεί η Μanaging Partner της Oxygen Risk Consulting Partners, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα με σαφήνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι ασφαλιστικές εντείνουν τη μάχη κατά της απάτης – Νέα έκθεση της ΕΑΕΕ

Η ασφαλιστική απάτη, επισημαίνει η Ένωση, αποτελεί μια πρακτική που επιβαρύνει τελικά το σύνολο των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Η ΕΑΔΕ αναδεικνύει τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην εποχή της ΤΝ

Εκπροσωπώντας την Ένωση σε εκδήλωση του Δικτύου, η Β. Πολίτη ανέδειξε την τεχνητή νοημοσύνη ως ισχυρό εργαλείο και όχι απειλή για το επάγγελμα

Νέα δενδροφύτεση στο Χαλάνδρι διοργανώνει το Σάββατο 9/5 το ΕΕΑ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μάς καλεί να συμβάλουμε «όλοι μαζί σε μια πιο βιώσιμη και ανθρώπινη πόλη»

Η διοίκηση του Ομίλου Groupama στην Αθήνα – Μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και επίσημο δείπνο με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Γιορτή της Μητέρας: Η δύναμη της CYPRIALIFE Ελλάδος στο πλευρό κάθε γυναίκας

Tο ασφαλιστικό πρόγραμμα Bonjour Woman’s Care, σε προνομιακή τιμή, γίνεται το ιδανικό δώρο για αυτή την ημέρα «Προσφοράς, Ασφάλειας και Αγάπης»

Δεκαπλή βράβευση απέσπασε η Eurolife FFH για τις προωθητικές της ενέργειες

Η εταιρεία διακρίθηκε στα Promotional Marketing Awards 2026 για καμπάνιες και ενέργειες που έφεραν την ασφάλιση πιο κοντά στους καταναλωτές

Οδηγώντας με μεγαλύτερη σιγουριά: η αξία της ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης

Η EUROINS επενδύει στη δημιουργία σύγχρονων, ευέλικτων προγραμμάτων αυτοκινήτου, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των οδηγών

Οι ασφαλιστικές εντείνουν τη μάχη κατά της απάτης – Νέα έκθεση της ΕΑΕΕ

Η ασφαλιστική απάτη, επισημαίνει η Ένωση, αποτελεί μια πρακτική που επιβαρύνει τελικά το σύνολο των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις