Τα κακώς κείμενα των ασφαλιστικών

Πώς γίνεται να θέλεις την αναγνώριση του κόσμου, όταν δεν θέλεις τον κόσμο; Παραφράζω την δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της αγοράς, ότι η αγορά δεν πάει μπροστά γιατί είναι εξωστρεφής προς μέσα και εσωστρεφής προς τα έξω.

Η αγορά, θέλοντας να διεκδικήσει περισσότερα μερίδια αναφέρεται στις 4 μεγάλες αγορές της Ευρώπης, στην Βρετανία, στην Γαλλία, στην Γερμανία και την Ιταλία.

Μα, η Ελλάδα δεν έχει τίποτα κοινό με αυτές τις χώρες για να συγκριθεί, ούτε οι ασφαλιστικές. Αλλα τα κοινωνικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά συστήματα των χωρών αυτών, άλλη η προσέγγιση των ασφαλιστικών των χωρών αυτών προς την κοινωνία. Κανένα σύστημα από τις χώρες αυτές δεν είναι τόσο συγκεντρωτικό όσο το δικό μας. Οσο δε, οι Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές, αυτές δεν βγαίνουν προς τα έξω με τόση εσωστρέφεια.

Δεν είναι μας είπε στέλεχος ότι η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία έχουν ανεβασμένη την συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στο ΑΕΠ μόνο λόγω του συστήματος, είναι γιατί οι ασφαλιστικές δρουν συγκροτημένα απέναντι στο πελάτη, απαντούν, ανταποκρίνονται σε κάθε είδους ανάγκη, επικοινωνούν με τον έξω κόσμο

Πώς γίνεται λοιπόν να θέλεις να πάρεις, αν δεν δώσεις, μήπως για να γίνει αυτό, πρέπει κάποιος να είναι προστατευμένος; μήπως κάποια πράγματα ρολάρουν καλώς και αυτό είναι;

Ακούμε συνεχώς για το σύστημα, για τα κίνητρα, για την έλλειψη χρημάτων, ρευστότητας, για φοροεπιδρομές. Ναι σωστά, όλα αυτά.

Ακούσαμε όμως πρόσφατα ότι, οι Ελληνες δαπάνησαν για τυχερά παιχνίδια, 4 φορές πάνω από ότι για την ασφάλιση τους. Το τυχερό παιχνίδι δεν είναι απαραίτητο στην ζωή μας, όμως η ασφάλιση είναι απαραίτητη στην ζωή μας, την έχουμε ανάγκη σε πολλές μας δραστηριότητες και κυρίως για την διατήρηση της υγείας μας, και την ευπρεπή μετάβαση μας στην φάση της συνταξιοδότησης μας.

Και δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτοί που παίζουν τυχερά παιχνίδια είναι εύποροι, το ίδιο και για αυτούς που έχουν την ανάγκη της ασφάλισης. Δεν είναι οι εύποροι που έχουν την ανάγκη, θα τα βγάλουν πέρα στις δύσκολες στιγμές. Την ανάγκη της ασφάλισης την έχουν οι οικονομικά αδύναμοι. 

Και, κάτι άλλο τα λεφτά από τα τυχερά παιχνίδια θα τα χάσουν, αυτά λένε οι πιθανότητες, τα λεφτά για την ιδιωτική ασφάλιση θα τα πάρουν πίσω και με το παραπάνω.

Αρα για να υπάρχουν λεφτά και ανάγκες, τα λεφτά να πηγαίνουν αλλού και οι ανάγκες να παραμένουν ακάλυπτες, ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ.

Το ένα μας είπαν. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*