Νέος σύμμαχος για τους ασφαλιστές!

Πρόσβαση σε νέο εργαλείο τεχνολογίας -σύμμαχο έχουν πλέον οι ασφαλιστές στη Μ. Βρετανία, με στόχο την πρόληψη διαρροών νερού, με  τον ασφαλιστικό κλάδο να αισιοδοξεί ότι θα μειωθούν δραστικά οι σχετικές απαιτήσεις αποζημίωσης.

Η συσκευή Waterlock τοποθετείται σε σωλήνα και μπορεί να σβήσει αυτόματα την κύρια βαλβίδα υδροδότησης στο σπίτι ενός χρήστη, αν εντοπίσει διαρροή, ενώ μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω συνδεδεμένης εφαρμογής. Το νέο εργαλείο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Green Energy Options (Geo) που ειδικεύεται στην περιβαλλοντική τεχνολογία και θα πωληθεί στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής μέσω ενός προγράμματος μεταξύ της British Insurance Brokers Association και της ειδικευμένης στην κάλυψη κατοικίας Magenta Insurance.

Ο επικεφαλής τεχνικών υπηρεσιών τoυ BIBA, Mike Hallam στη Μ. Βρετανία μιλώντας στο compelo.com δήλωσε: «Η διαρροή νερού αποτελεί έναν κίνδυνο που κοστίζει στη βιομηχανία της ασφάλισης εκατομμύρια λίρες, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Magenta για να την αντιμετωπίσουμε. Παρέχοντας στα μέλη μας την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής προκειμένου να ωφεληθούν οι πελάτες τους, αυτό καταδεικνύει πόσο η στενή συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλιστικές λύσεις. Το σχέδιο πολιτικής του BIBA για το 2019 περιλαμβάνει δεσμεύσεις για παροχή βοήθειας των μελών προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ταχέως αναπτυσσόμενες εξελίξεις και καινοτομίες στον τομέα της ασφάλισης».

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βρετανών Ασφαλιστών (ΑΒΙ), ο ασφαλιστικός κλάδος καταβάλλει  περίπου 2,5 εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση. Τόσο η Allianz όσο και η Aviva, δύο από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρουν τη διαρροή νερού ως την πιο συνήθη αιτία για απαιτήσεις που αφορούν σε ασφαλιστήρια συμβόλαια σπιτιού.

Η συσκευή Waterlock που θα κυκλοφορήσει στη Μ. Βρετανία, δεν αποκλείεται σύντομα να διανεμηθεί και σε άλλες χώρες, προς όφελος των ασφαλιστών και των πελατών τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*