back to top
28.6 C
Athens
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026

Γ. Καντώρος: Ο ρόλος της Interamerican στα επόμενα 50 χρόνια

Βραβεύσεις, ιστορίες από το παρελθόν και στόχους για το μέλλον είχε, μεταξύ άλλων, το «πλούσιο μενού» του χθεσινού ετήσιου συνεδρίου της Interamerican η οποία συμπλήρωσε 50 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Τα επόμενα 50 χρόνια; Με μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες.

του Βάιου Κρόκου

- Advertisement -

Στο κεντρικό του μήνυμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιάννης Καντώρος σημείωσε πως στόχος προς όλους τους πολίτες πρέπει να αποτελεί η αξιοπρεπής πρόσβαση στην Υγεία, ένα σαφές μέλλον για την 3η ηλικία (συντάξεις), η άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών, όπως και η αποτελεσματική κάλυψη καθημερινών αναγκών (αυτοκίνητο).

Γ. Καντώρος στο Ετήσιο Συνέδριο της Interamerican: Είμαστε δίπλα στους πολίτες

- Advertisement -

Με μότο «για μια μεγαλύτερη, καλύτερη και ασφαλέστερη» ζωή ο κ. Καντώρος σταχυολόγησε τις προκλήσεις και τα επόμενα βήματα σε ένα μέλλον που απαιτεί την σύνθεση δυνάμεων του ανθρώπινου δυναμικού και των λύσεων της ψηφιακής οικονομίας και την Interamerican να καλείται πλέον να προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα και χρήσιμες άλλες υπηρεσίες.

«Κάθε χρόνο στο Συνέδριο μας τιμάμε τα στελέχη για τις διακρίσεις τους. Σήμερα, μεταξύ άλλων, είμαστε περήφανοι που γιορτάσουμε τα 50 χρόνια μιας μεγάλης πορείας. Η διάρκεια αυτή αποτελεί μια μεγάλη τιμή που δίνει μεγάλη αξία σε όλους, από την εποχή των ιδρυτών ως και τώρα με μέτοχο μας την ACHMEA. Είναι ώρα να αναπολήσουμε τα πεπραγμένα και να σχεδιάσουμε, ωστόσο, ένα μέλλον για μια ασφαλέστερη, μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή», σημείωσε, μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο κ. Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican.

Ευκαιρία για catch up με τα ευρωπαϊκά μεγέθη

Τις τάσεις και τις προοπτικές της ασφάλισης στο πλαίσιο των παρόντων οικονομικών συνθηκών ανέλυσε από την πλευρά του, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Νίκος Βέττας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση.

Όπως εξήγησε ο κ. Βέττας, οι Έλληνες παραμένουν «υποασφαλισμένοι», ωστόσο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εφαλτήριο – ευκαιρία ώστε να υπάρξει προσπάθεια για σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – δηλαδή αύξηση της παραγωγής. Αν και οι ιδιωτικές δαπάνες στην Υγεία παραμένουν στα ίδια επίπεδα, μεγάλη είναι η μείωση στις δημόσια δαπάνες.

Στηλίτευσε δε το γεγονός πως η παρουσία της ιδιωτικής ασφάλισης όσον αφορά τις συντάξεις παραμένει μικρή (Επαγγελματικά Ταμεία κλπ)

Αναφορικά δε με τα ελληνικά νοικοκυριά – προ κρίσης και τώρα), ο κ. Βέττας επεσήμανε το γεγονός πως τα περιουσιακά στοιχεία περιορίζονται ουσιαστικά στα ακίνητα, δηλαδή το ελληνικό νοικοκυριό δεν κατέχει μετοχές, ασφαλιστικά – επενδυτικά προϊόντα κλπ.

Για το σύνολο της οικονομίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» φέτος με 2%, ενώ αναμένεται άνοδος των εξαγωγών κατά 10% για την ίδια περίοδο.

Σε μια συνοπτική αποτίμηση του ΙΟΒΕ, πάντως, για την περίοδο της κρίσης (2008-2018) καταγράφεται πως:

  • Η οικονομία βρήκε εξισορρόπηση μέσα από τρία διαδοχικά προγράμματα στήριξης
  • Αποφεύχθηκε η πλήρης καταστροφή
  • Επικράτησε κυρίως ύφεση
  • Η αναπτυξιακή δυναμική υφίσταται πλέον, αλλά είναι ασθενής
  • Χάθηκε η ευκαιρία για βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές
  • Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να είναι εσωστρεφής και υπερβολικά ρυθμισμένη από το κράτος
  • Παραμένει ασθενώς διασυνδεδεμένη με τις διεθνείς οικονομικές και τεχνολογικές τάσεις

O ασφαλιστής σε ρόλο Life coach

Την αξία της ηγεσίας στην ψηφιακή εποχή εξήρε κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο κ. Δημήτρης Μπουραντάς, πρώην καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρύτανης του New York College.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουραντά η 4η βιομηχανική επανάσταση που διανύουμε ναι μεν θα βοηθήσει το ανθρώπινο στοιχείο, ωστόσο, δεν μπορεί να υποκαταστήσει:

  • Την ηγεσία
  • Την λήψη αποφάσεων
  • Τις ανθρώπινες σχέσεις

Υπό αυτό το πρίσμα – και με τις σύγχρονες ανάγκες που δημιουργούνται – ένας ασφαλιστής καλείται να ηγηθεί και να λειτουργήσει ως ένας άλλος Life Coach δίνοντας: Έμπνευση, καθοδήγηση, και ενθάρρυνση. Να αποτελεί δάσκαλο και καταλύτη αλλαγών, να διαμορφώνει μια νέα κουλτούρα υλοποιώντας παράλληλα τις εργασίες του για το χαρτοφυλάκιο του.

4 αληθινές ιστορίες με την Interamerican παρούσα στη δύσκολη στιγμή

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι live συνεντεύξεις πελατών της εταιρείας, οι οποίοι σε πολύ δύσκολες στιγμές είδαν επί της ουσίας τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης και την στήριξη που παρείχαν ο ασφαλιστής τους με την Interamerican.

Στις δυο από αυτές τις περιπτώσεις η εταιρεία παρείχε εσπευσμένα ελικόπτερα για την άμεση αεροδιακομιδή από νησιά σε νοσοκομεία στην Αθήνα, ενώ άλλη περίπτωση σχετίζονταν με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και τα οφέλη από την ασφάλιση κατοικίας.

Για τα επόμενα 50 χρόνια…

Τον άξονα 3 βασικών σημείων για την «επόμενη μέρα» παρέθεσε κατά την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της εταιρείας, κ. Τάσος Ηλιακόπουλος.

Συντάξεις, Υγεία και Φυσικές Καταστροφές παραμένουν κεντρικοί άξονες για τις εργασίες της Interamerican σε tailor made λύσεις, συν – δημιουργώντας δηλαδή τα προϊόντα με τους πελάτες.

Διαβάστε:

 Η Interamerican διευρύνει το πελατολόγιο…με «reverse cross selling»

* Χαρακτηριστική στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η βράβευση του κ. Χρήστου Αλεφαντή  για την ΜΚΟ «Διογένης» και τις δράσεις του γνωστού περιοδικού «ΣΧΕΔΙΑ». Παράδειγμα για αλλαγή νοοτροπίας και υπόδειγμα θέλησης αποτέλεσε η ομιλία της κα Κικής Τσακαλδήμη η οποία αποτέλεσε η πρώτη Ελληνίδα ορειβάτης που έφτασε στην κορυφή των Ιμαλαϊων, το Έβερεστ. Όπως είθισται, και φέτος, βραβεύθηκαν οι συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά. Τέλος, ξεχωριστή στιγμή το γεγονός πως βραβεύθηκαν και παραβρέθηκαν στην ίδια σκηνή οι παλαιότεροι (40+ χρόνια) πελάτες, συνεργάτες και εργαζόμενοι της Interamerican.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Οι «Resilience Stories» της Interamerican δείχνουν τι σημαίνει ανθεκτικότητα στην πράξη

Αναδεικνύοντας τη σημασία της προσαρμοστικότητας και της ετοιμότητας απέναντι στις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου – Δείτε το 1ο επεισόδιο

Interamerican: Δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία με οδηγό τη βιωσιμότητα

Μια χρονιά ουσιαστικής προόδου στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις δραστηριότητές του καταγράφει ο Όμιλος στη 14η «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

135 χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική γράφει τη μεγάλη ιστορία της

Σε μια ξεχωριστή βραδιά τιμήθηκαν οι άνθρωποι που διαμορφώνουν το μέλλον της εταιρείας

Property Market®: Το 1ο Οικοσύστημα Υπηρεσιών στην Ελλάδα επεκτείνεται με νέα Αντιπροσωπεία Franchise στη Χίο

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μοντέλο ενός μεσιτικού γραφείου, η propertymarket.gr συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες που αφορούν τη διαχείριση ακινήτων

Δυναμική παρουσία της Carglass® Ελλάδος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Best of Belron® 2026

O Αλ. Κιάσσος, μετά την κατάκτηση του τίτλου «Best of Belron Greece», βρέθηκε ανάμεσα στους 30 κορυφαίους τεχνικούς του Ομίλου Belron® παγκοσμίως

Τελικά, πόσo καύσιμo καίει το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο;

Μύθοι, αλήθειες και τρόποι εξοικονόμησης, από το Pricefox

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Σάββατο 4 Ιουλίου η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία του ΕΕΑ

Από τις 09:00 έως τις 14:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, με δωρεάν χώρο στάθμευσης

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7: «αν ήξερες!» πόσο εκτεθειμένος είσαι ψηφιακά

Ο Νίκος Γεωργόπουλος, Cyber Risks Advisor της Cromar Insurance Brokers Ltd, εξηγεί μεταξύ άλλων τι πραγματικά ασφαλίζεται σε ένα cyber συμβόλαιο

Η Groupama Ασφαλιστική ανανεώνει με ακόμη υψηλότερς επιδόσεις την πιστοποίηση ETHOS Platinum

Οι αρχές ESG ενσωματώνονται απόλυτα στη λήψη αποφάσεων και στη δημιουργία διαχρονικής αξίας για τους ασφαλισμένους, τους (συν)εργαζομένους και την κοινωνία

ΕΑΕΕ και ΔΕΕΙΑ σε εκδήλωση των Lloyd’s στο Λονδίνο

Παρεμβάσεις που ανέδειξαν τις προοπτικές της οικονομίας και του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε την εξαγορά της Altius Insurance Ltd.

Η τράπεζα δημιουργεί τον τρίτο ισχυρότερο ασφαλιστικό πυλώνα της Κύπρου