Στρατηγική συμμαχία της Aon με την insurtech Zesty.ai

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο πολυεθνικός όμιλος μεσιτών ασφαλίσεων Aon προχώρησε σε στρατηγική συμμαχία με την insurterch Zesty.ai, με στόχο την βελτίωση των διαδικασιών underwriting. 

Η συνεργασία θα επιτρέψει στις ασφαλιστικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το δίκτυο διανομής της Aon να αξιολογούν τον κίνδυνο στα χαρτοφυλάκιά τους μέσω του μοντέλου διαχείρισης κινδύνου πυρκαγιών που έχει αναπτύξει η Zesty.ai. Θα τους παρέχει επίσης δεδομένα υψηλής ποιότητας για την αγορά κατοικιών των ΗΠΑ.

Μέσω της Aon, οι ασφαλιστικές θα έχον πρόσβαση σε 130 δις. σημεία δεδομένων της Zesty.ai για κατοικίες στις ΗΠΑ, τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να ενσωματώνονται εύκολα σε υφιστάμενα συστήματα και μοντέλα και συμβάλλουν στην λεπτομερή ανάλυση του ρίσκου και στην βέλτιστη τιμολόγηση. 

Όπως σχολίασε ο  George deMenocal, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aon Reinsurance Solutions στις ΗΠΑ, «Η άμεση πρόσβαση σε νέα και αξιοποιήσιμα δεδομένα εξακολουθεί να προωθεί την ανάληψη κινδύνων στον ασφαλιστικό κλάδο. Τα  αναλυτικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τους κινδύνους γίνονται ένα ολοένα και σημαντικότερο στοιχείο για τις ασφαλιστικές καθώς εκσυγχρονίζουν τις πλατφόρμες underwriting. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με νέες συνεργασίες, δίνει ευκαιρίες στην Aon για την ανάπτυξη νέων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών σήμερα και αύριο, με διάφανο και αποτελεσματικό τρόπο». 

Ο  Jobay Cooney,  ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής του κλάδου insurTech της Aon πρόσθεσε ότι η «Η Aon βοηθά τους πελάτες της να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες που προωθούν τις στρατηγικές πρωτοβουλίες τους. Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την  Zesty.ai γιατί απέδειξαν ότι αποτελούν leader της καινοτομίας και επειδή οι ασφαλιστικές μπορούν να «εξορύξουν» αξία από τα αναλυτικά δεδομένα και τις οπτικές αξιολογήσεις της. Αυτή η αξία συνίσταται σε εμπλοκή του πελάτη, ακρίβεια στο underwriting, εξοικονόμηση κόστους και ανάλυση των αποζημιώσεων μετά από ένα καταστροφικό συμβάν-και φυσικά στην προσφορά ασφαλίστρων στους πελάτες που αντανακλούν ακριβέστερα τον κίνδυνο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Zesty.ai, Attila Toth, υπογράμμισε ότι «Ως ευέλικτη Insurtech, η Zesty.ai  μπορεί να φέρει τις τελευταίες τεχνολογίες (τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική μάθηση και ανάλυση big data) στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων. Σε συνεργασία με την Aon, μπορούμε να προσφέρουμε στις ασφαλιστικές μια ισχυρή λύση με κινητήρια δύναμη τα δεδομένα που θα βελτιώνει το underwriting και της διαχείριση των κινδύνων και θα ικανοποιήσει τους πελάτες με μια εμπειρία ψηφιακών αγορών». Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2013, η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ, με βασικό χρηματοδότη το ιδιωτικό επενδυτικό fund Blamar, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*