Στον «αέρα» η αναμόρφωση της ασφάλισης υποψηφίων για δίπλωμα οδηγών

Την υποχρεωτική ασφάλιση αυτών που δίνουν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης (χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή) καθώς και την πρόβλεψη αποζημίωσης για ένα μήνα στους εκπαιδευτές σε περίπτωση ατυχήματος οπότε και το όχημά τους θα επισκευάζεται προβλέπει νέα νομοθεσία. Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην ασφαλιστική αγορά η οποία αναφέρει ότι δεν υπάρχει σχετικό ασφαλιστικό προϊόν και χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθεί.

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και αναφέρθηκε σε κενό νόμου αιτιολογώντας το ότι οι εξεταστές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις αφού δεν υπήρχε προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου νόμου.

«Καμπανάκι» EAEE στους ασφαλιστές για τις ραγδαίες αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη αλλαγή έγκειται ότι στο παρελθόν οι υποψήφιοι για δίπλωμα οδήγησης έδιναν εξετάσεις παρουσία του εκπαιδευτή κάτι που αναιρέθηκε με τον νέο νόμο.  Αυτό σημαίνει ότι είτε θα υπάρχει αυτόνομη ειδική ασφαλιστική κάλυψη του κάθε εξεταζόμενου (θα την αγοράζει ο ίδιος;) είτε κάποια γενική προσαρτημένη (ως επιπρόσθετη) στο υπάρχουν ασφαλιστήριο του εκπαιδευτή που θα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις υποψηφίων.

Αυτό έγκειται στη διαμόρφωση τέτοιων προϊόντων από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Σε αναλυτική ενημέρωση της ΕΑΕΕ προς τα μέλη της αναφέρεται όλο το ιστορικό της νέας νομοθεσίας, οι ενστάσεις καθώς και η προσαρμογή των ασφαλιστικών προϊόντων στα νέα δεδομένα της νομοθεσίας.

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκο στις εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης: Λείπουν τα ασφαλιστικά προϊόντα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*