back to top
10.4 C
Athens
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026

Π. Κατερτζής, Eurolife: Κρίσιμη απειλή το cyber risk, στηρίζουν την αγορά οι αντασφαλιστές

Εν μέσω έντονων προκλήσεων στην αγορά, η Eurolife δίνει έμφαση, μεταξύ άλλων, στον κρίσιμο κίνδυνο των κυβερνοεπιθέσεων, μια συνεχώς αναπτυσσόμενη απειλή, που διαμορφώνει εκ νέου τόσο τις υπηρεσίες προς τους καταναλωτές όσο και τις συνεργασίες με τον αντασφαλιστικό κλάδο. Προϊόντα που καλύπτουν εξατομικευμένες λύσεις αντασφάλισης για όλους τους τύπους κυβερνοεπιχειρησιακού κινδύνου, τόσο σε προαιρετική όσο και σε συμβατική βάση, επανακαθορίζουν τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Μιλώντας στο Insurance & Reinsurance Outlook 2019, o κ. Παναγιώτης Κατερτζής, Information Security Officer CISM, Eurolife ERB, θέτει υψηλά το ζήτημα του cyber risk στην «ατζέντα» της εταιρείας. Στόχος είναι η ανάδειξη λύσεων που θα αποτρέψουν τέτοιους κινδύνους, σε εταιρείες και λοιπούς πελάτες.

- Advertisement -

του Βάιου Κρόκου

 

- Advertisement -
  • Τι έχει κάνει η Eurolife ERB για να προστατέψει πελάτες και δίκτυα σε επίπεδο cyber risk; Υπάρχει το capacity για να γίνει αντασφάλιση στους cyber κινδύνους;

 

Ως cyber risk, αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο οικονομικής απώλειας, διακοπής της απρόσκοπτης λειτουργίας, βλάβης της φήμης ενός οργανισμού, από κάποιο είδος αποτυχίας των συστημάτων τεχνολογίας της πληροφορίας, που θα επιφέρει πλήγμα στη διαθεσιμότητα, ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα των δεδομένων που διατηρεί και επεξεργάζεται.

Μεταξύ των δεδομένων αυτών είναι δεδομένα πελατών και δικτύου συνεργατών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας από το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον απειλών ασφάλειας (cyber threats).

Για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών, η Eurolife ERB έχει αναπτύξει και λειτουργεί ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών (Information Security Management System-ISMS), μέσω του οποίου εφαρμόζονται τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας πληροφοριών.

Επίσης, μέσω του ISMS υπάρχει συνεχής βελτίωση των υφιστάμενων μέτρων ασφάλειας ή υιοθέτηση νέων σύμφωνα με τις τρέχουσες απαιτήσεις cyber security.

Ο κίνδυνος των κυβερνοεπιθέσεων (cyber risk) έχει εξελιχθεί σε κρίσιμη, περίπλοκη και ευρέως διαδεδομένη απειλή, που επηρεάζει όλο και περισσότερο τις αποφάσεις της διαχείρισης κινδύνου σε παγκόσμια βάση.

Η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίθηκε στη νέα διαμορφούμενη πραγματικότητα αναπτύσσοντας μια ισχυρή σουίτα λύσεων cyber insurance, με στόχο την παροχή κάλυψης από ένα ευρύ φάσμα συναφών κινδύνων. Η κάλυψη αυτή εξακολουθεί να ωριμάζει και να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Με τη σειρά της, και η αντασφαλιστική αγορά στηρίζει και υποστηρίζει ενεργά τις εταιρείες, τόσο σε προαιρετική όσο και σε συμβατική βάση. Προϊόντα που καλύπτουν εξατομικευμένες λύσεις αντασφάλισης για όλους τους τύπους κυβερνοεπιχειρησιακού κινδύνου, περιλαμβανομένης και της παραβίασης των δεδομένων, των υλικών ζημιών, της διακοπής των επιχειρήσεων και της τρομοκρατίας στον κυβερνοχώρο, έχουν ήδη αναπτυχθεί και προσφέρονται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Στην Πράγα ταξίδεψαν οι συνεργάτες του ΠΑΡΟΝ

Το ΠΑΡΟΝ επιβράβευσε τους συνεργάτες για την εξαιρετική τους απόδοση - Προσωπικές ευχαριστίες στον Ν. Χουλιάρα της Eurolife

Eurolife FFH: Μέγας Χορηγός στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Με τη συμβολή της στη γιορτή του ΕΕΑ η ασφαλιστική στάθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Αναγέννηση του ΠΣΑΣ μέσα από μια βραδιά εμπειριών για τον ασφαλιστικό πράκτορα

Ένας από τους πλέον ιστορικούς συνδέσμους στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επανατοποθετείται δυναμικά - Το «IW» ήταν εκεί 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

Greek Space Tech Forum 2026: Τα νέα διαστημικά projects της Ελλάδας – Δύο νέα RFIs από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

To #gstf26 θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου 2026 από την ethosEVENTS, με τη συνδιοργάνωση του ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster του Corallia

Η δυναμική επιστροφή των ασφαλίσεων ζωής και τι σημαίνει για την αγορά

Με τα συνολικά κεφάλαια να φτάνουν τα 12,6 δισ. ευρώ, ο κλάδος επιβεβαιώνει ότι έχει αφήσει πίσω του την περίοδο στασιμότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής ασφάλισης για επαρκείς συντάξεις

Στην επετειακή εκδήλωση του ΙΧΑ, ο Χρ. Νούνης, ΕΛΕΤΕΑ, τόνισε πως η επαρκής γνώση ασφαλιστικών-επενδυτικών εργαλείων είναι κρίσιμη για τη λήψη ορθών αποφάσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»