back to top
31.9 C
Athens
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026

Προβλήματα στη διάθεση φαρμάκων

Οι ημέρες αργίας αλλά και η κακοκαιρία που ακολούθησε και συνεχίζεται δυσχέραναν την προμήθεια των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων από τις εταιρείες με τα αναγκαία φάρμακα, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά.

Το πρόβλημα καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι φαρμακοποιοί κατέφυγαν για μία ακόμη φορά σε «εσωτερικό» δανεισμό, ώστε να μην αφήσουν ακάλυπτους τους ασθενείς.

- Advertisement -

«Με βάση τα νέα δεδομένα του καιρού στην Aττική, απ’ όπου ξεκινάει η τροφοδοσία με φάρμακα για όλη την Ελλάδα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση» δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης.

Φάρμακα για την καρδιά, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, την πνευμονοπάθεια, το αναπνευστικό, αλλά και παιδικά εμβόλια είναι μόνο μερικές από τις σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται στη συμπρωτεύουσα, οξύνοντας το ήδη υπάρχον πρόβλημα που είναι έτσι κι αλλιώς εκρηκτικό τα τελευταία χρόνια. όπως εξηγεί ο κος Ευγενίδης, σχεδόν σε καθημερινή βάση απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων τουλάχιστον 100 σκευάσματα, αριθμός που αυξομειώνεται κατά διαστήματα.

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή, ανάρπαστα έχουν γίνει τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Η παραγγελία για τη φετινή περίοδο 2018-2019 μέσω του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Θεσσαλονίκης αφορούσε 125.000 αντιγριπικά εμβόλια, ενώ υπήρξε και συμπληρωματική παρτίδα 30.000 εμβολίων. Πρόκειται για εξελιγμένα τετραδύναμα εμβόλια που καλύπτουν περισσότερα στελέχη του ιού της γρίπης και τα οποία έχουν ένδειξη για ενήλικες και για παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και άνω.

Σύμφωνα με τον κο Ευγενίδη, οι ποσότητες αυτές εξαντλήθηκαν, καθώς οι πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν, ενώ τυπικά ολοκληρώθηκε και η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού, η οποία συνήθως διαρκεί από την 1η Οκτωβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου. Πάντως σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να εμβολιαστεί ακόμη και σήμερα, μάλλον θα δυσκολευτεί, καθώς έχουν περισσέψει ελάχιστα αντιγριπικά εμβόλια και δεν υπάρχει δυνατότητα νέας παραγγελίας.

Πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μ. Θεμιστοκλέους στο 12th MedTech Conference: Μειώθηκαν οι οφειλές των νοσοκομείων στα 532 εκατ. ευρώ

Το #mtco26 ανέδειξε με σαφήνεια ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε περίοδο βαθιών μετασχηματισμών

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος: Το πιο ουσιαστικό check‑out πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Οι ανάγκες για αίμα παραμένουν υψηλές όλο το καλοκαίρι – Ραντεβού στις 13 και 14 Ιουλίου 2026, από 14:00 έως 20:00

Το Παίδων Πεντέλης πλήρως ανακαινισμένο: Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία νέας παιδιατρικής δομής στη Δυτική Αθήνα

Το Ωνάσειο Νοσοκομείο θέτει σε λειτουργία την πρώτη κινητή μονάδα ECMO στην Ελλάδα

Η νέα υπηρεσία καλύπτει ένα κρίσιμο κενό στο σύστημα υγείας και θέτει βάσεις για οργανωμένο δίκτυο παραπομπής μεταξύ νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Σ. Σικοτάκη: Στρατηγική μας είναι να αναπτυχθούμε με σύνεση, σταθερά και ισορροπημένα

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Με τίτλο

Νέα προϊόντα ασφάλισης αυτοκινήτου από την NP Ασφαλιστική

Ο Κλάδος Ασφάλισης Οχημάτων εξελίσσεται συνεχώς και η ΝP Ασφαλιστική ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών