back to top
34.1 C
Athens
Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026

Προβλήματα στη διάθεση φαρμάκων

Οι ημέρες αργίας αλλά και η κακοκαιρία που ακολούθησε και συνεχίζεται δυσχέραναν την προμήθεια των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων από τις εταιρείες με τα αναγκαία φάρμακα, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά.

Το πρόβλημα καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι φαρμακοποιοί κατέφυγαν για μία ακόμη φορά σε «εσωτερικό» δανεισμό, ώστε να μην αφήσουν ακάλυπτους τους ασθενείς.

- Advertisement -

«Με βάση τα νέα δεδομένα του καιρού στην Aττική, απ’ όπου ξεκινάει η τροφοδοσία με φάρμακα για όλη την Ελλάδα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση» δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης.

Φάρμακα για την καρδιά, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, την πνευμονοπάθεια, το αναπνευστικό, αλλά και παιδικά εμβόλια είναι μόνο μερικές από τις σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται στη συμπρωτεύουσα, οξύνοντας το ήδη υπάρχον πρόβλημα που είναι έτσι κι αλλιώς εκρηκτικό τα τελευταία χρόνια. όπως εξηγεί ο κος Ευγενίδης, σχεδόν σε καθημερινή βάση απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων τουλάχιστον 100 σκευάσματα, αριθμός που αυξομειώνεται κατά διαστήματα.

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή, ανάρπαστα έχουν γίνει τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Η παραγγελία για τη φετινή περίοδο 2018-2019 μέσω του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Θεσσαλονίκης αφορούσε 125.000 αντιγριπικά εμβόλια, ενώ υπήρξε και συμπληρωματική παρτίδα 30.000 εμβολίων. Πρόκειται για εξελιγμένα τετραδύναμα εμβόλια που καλύπτουν περισσότερα στελέχη του ιού της γρίπης και τα οποία έχουν ένδειξη για ενήλικες και για παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και άνω.

Σύμφωνα με τον κο Ευγενίδη, οι ποσότητες αυτές εξαντλήθηκαν, καθώς οι πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν, ενώ τυπικά ολοκληρώθηκε και η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού, η οποία συνήθως διαρκεί από την 1η Οκτωβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου. Πάντως σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να εμβολιαστεί ακόμη και σήμερα, μάλλον θα δυσκολευτεί, καθώς έχουν περισσέψει ελάχιστα αντιγριπικά εμβόλια και δεν υπάρχει δυνατότητα νέας παραγγελίας.

Πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μ. Θεμιστοκλέους στο 12th MedTech Conference: Μειώθηκαν οι οφειλές των νοσοκομείων στα 532 εκατ. ευρώ

Το #mtco26 ανέδειξε με σαφήνεια ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε περίοδο βαθιών μετασχηματισμών

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος: Το πιο ουσιαστικό check‑out πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Οι ανάγκες για αίμα παραμένουν υψηλές όλο το καλοκαίρι – Ραντεβού στις 13 και 14 Ιουλίου 2026, από 14:00 έως 20:00

Το Παίδων Πεντέλης πλήρως ανακαινισμένο: Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία νέας παιδιατρικής δομής στη Δυτική Αθήνα

Το Ωνάσειο Νοσοκομείο θέτει σε λειτουργία την πρώτη κινητή μονάδα ECMO στην Ελλάδα

Η νέα υπηρεσία καλύπτει ένα κρίσιμο κενό στο σύστημα υγείας και θέτει βάσεις για οργανωμένο δίκτυο παραπομπής μεταξύ νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο ιστός της αράχνης απλώνεται σε όλον τον κόσμο, μεγάλα θύματα της ΤΝ και ιδιώτες

Τα ευρήματα της έρευνας «Munich Re Global Cyber ​​Risk and Insurance Survey 2026» υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους έχει ήδη πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Η ασφαλιστική αγορά δίνει το πρώτο της φθινοπωρινό ραντεβού στο ετήσιο κάλεσμα του ΣΕΜΑ

Με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) δίνει το έναυσμα για τη νέα ασφαλιστική χρονιά...

Το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης: Ιδιαίτερη η αναφορά από πολιτικούς εκπροσώπους στα ζητήματα που έθεσε η ΕΑΔΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) συμμετείχε στον δημόσιο διάλογο που διοργάνωσε η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του αποκλειστικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Executive Sales Insurance Program” στο Ε.Κ.Π.Α.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του 5ου κύκλου του επαγγελματικού προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Executive Sales Insurance

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Πειραιώς συμμετέχει στο πιλοτικό ψηφιακό ευρώ

Η Πειραιώς συγκαταλέγεται στους 36 παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που επέλεξε το Ευρωσύστημα και ανακοίνωσε στις 14/7 ότι συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα

Ο ιστός της αράχνης απλώνεται σε όλον τον κόσμο, μεγάλα θύματα της ΤΝ και ιδιώτες

Τα ευρήματα της έρευνας «Munich Re Global Cyber ​​Risk and Insurance Survey 2026» υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους έχει ήδη πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Η ασφάλεια των παιδιών στις διακοπές ξεκινά από τον χώρο διαμονής

Με αφορμή σχετική ανάρτηση της AIG Greece στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύεται ένα ζήτημα που συχνά

Τα πιο συχνά λάθη στο πρώτο 24ωρο των διακοπών – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλισης και της οδικής ασφάλειας υπενθυμίζουν ότι τα περισσότερα μικρά ή μεγαλύτερα

Στο MDRT ο Απόστολος Σιαμπάνης – Διεθνής διάκριση για τον ασφαλιστικό σύμβουλο της Apollon Insurance  

Μια σημαντική επαγγελματική διάκριση ανακοίνωσε η Apollon Insurance, γνωστοποιώντας την ένταξη του ασφαλιστικού συμβούλου Απόστολου Σιαμπάνη