DARAG: Πάει για νέα deals το 2019

της Ελενας Ερμείδου

24 συναλλαγές έκλεισε  η DARAG και πάει για περισσότερες με ταυτόχρονη ενίσχυση της παρουσίας της τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Η ‘κίνηση’ της στην αγορά των run 0ff βελτιώνεται με την είσοδο των νέων κεφαλαίων από την Aleph Capital & Crestview Partners ύψους 260 εκατ. ευρώ.

Η DARAG δηλώνει έτοιμη για τα επόμενα της βήματα, κάνοντας χρήση της τεχνογνωσίας της και της εδραιωμένης παρουσίας, αλλά και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που θα αναδυθούν σύντομα στην Ευρώπη.  Δηλώνει σίγουρη και για την αγορά των ΗΠΑ, αν και τα χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες της είναι διαφορετικές από εκείνα της Ευρώπης.

Στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ωστόσο η αγορά έχει διαφορετικές δομές με διαφορετικές δυναμικές, όπως τονίζει σε συνέντευξη του, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της DARAG σε ξένο μέσο παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί μεσίτες με παρουσία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στην Ευρώπη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ειπωθεί ότι η DARAG λίγες ημέρες πριν μέσω της κοινοπραξίας SOBCDARAG, (συμφωνία με την SOBC Sandell) ολοκλήρωσε την πρώτη της συναλλαγή στις ΗΠΑ, αυτή της   Peachtree Casualty Insurance, δίνοντας τα πρώτα διαπιστευτήρια.

Επί της παρούσης η παρουσία της δεσπόζει στην Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται νέα της κίνηση λίαν συντόμως και κλείσιμο νέων συναλλαγών μέσα στο 2019 που θα αφορούν σε μεταφορές χαρτοφυλακίων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την DARAG το ενδιαφέρον για Run Off και απελευθέρωση κεφαλαίων στην Ευρώπη είναι πολύ μεγάλο

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*