Επιτροπή, άδεια έδρανα με μικρόφωνα

«Αυλαία» για την Εξεταστική Επιτροπή στην Υγεία. Τι ακολουθεί

«Αυλαία» για την Εξεταστική Επιτροπή στην Υγεία, η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της με τις τοποθετήσεις των κομμάτων. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πόρισμα για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014.

Αν και από διαφορετική σκοπιά, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το περιεχόμενο του πορίσματος, το οποίο και καταψήφισαν. Παρών δήλωσαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Έτσι, το πόρισμα της Επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), καθώς και τη θετική ψήφο του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας, μαζί με τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων που διαφώνησαν θα παραδοθούν την Παρασκευή στον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να εισαχθούν στην Ολομέλεια.

Μαζί θα διαβιβαστεί και επιστολή την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και ο Ν. Νικολόπουλος αναφορικά με το εξώδικο του Άδωνι Γεωργιάδη στον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη. Όπως τονίζουν στο κείμενό τους, «το εξώδικο αποτελεί προσπάθεια αλλοίωσης της ελεύθερης βούλησης των βουλευτών και εκβίασης της απόφασής τους». Ζητούν, ταυτόχρονα, από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να λάβουν θέση.

Πηγή: virus.com.gr / amna.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*