back to top
14.9 C
Athens
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026

Γιορτάζει σήμερα η Γενική Πανελλαδική

Τα 40 της χρόνια γιορτάζει σήμερα η Γενική Πανελλαδική Συν.ΠΕ στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Η ιστορία από το 1978 μέχρι σήμερα

- Advertisement -
To 1978, μια μικρή, αλλά σημαντική από πλευράς μεγεθών, ομάδα τουριστικών επιχειρήσεων υλοποίησε το όραμα της αμοιβαίας ασφάλισης των τουριστικών λεωφορείων των επιχειρήσεών τους.

Δημιουργήθηκε έτσι μία ασφαλιστική επιχείρηση, τα μέλη της οποίας γίνονταν δεκτά μετά από αξιολόγηση και μόνον εφόσον πληρούσαν τις προϋποθέσεις επαγγελματισμού και φερεγγυότητας, όπως αυτές είχαν προκαθοριστεί.

Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ίδρυση της ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, μίας υγιούς, εύρωστης και εξειδικευμένης ασφαλιστικής επιχείρησης, που λειτουργεί με τη μορφή του Αλληλασφαλιστικού Συνεταιρισμού, με κύρια δραστηριότητα την ασφάλιση λεωφορείων.

- Advertisement -

Σταθερά αναπτυξιακή πορεία

Με 5.500 ασφαλισμένα οχήματα και με κερδοφορία που έφτασε το 1 εκατ.  το 2017, η Γενική Πανελλαδική έχει σήμερα από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ο οποίος για το έτος 2017 διαμορφώθηκε σε 230%.

Oι καλύψεις που διαθέτει, περιλαμβάνουν εκτός από την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, όλο το φάσμα των πιθανών ασφαλιστικών κινδύνων, όπως πυρός, κλοπής, φυσικών φαινομένων,  θραύσης κρυστάλλων, απώλειας – καταστροφής αποσκευών, οδικής βοήθειας, νομικής προστασίας κ.α.

Σήμερα, η Γενική Πανελλαδική, εκτός από τα ιδιόκτητα κεντρικά γραφεία της στο Σύνταγμα, διαθέτει υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και γραφείο εξυπηρέτησης στα Χανιά της Κρήτης.

Τέλος, συνεργάζεται με πάνω από 60 επιλεγμένους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές πανελλαδικά και έχει τη δική της μεσιτική εταιρία ασφαλίσεων, τη GP Brokers AE.

Ελ Ερμ

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Η Υγεία στο προσκήνιο, με γνώμονα τη διαφάνεια, την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα» το μήνυμα του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Για την αναγκαία ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και πρακτικές όπως τα DRGs μίλησε ο Α. Σαρρηγεωργίου

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

Ο ρόλος των ασφαλιστών εκτείνεται πέρα από τις απλές προσφορές και πωλήσεις προϊόντων.

Οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές ψάχνουν για συνεργασίες

Το μεγάλο αυτό έργο ανασυγκρότησης της Πολωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βάζει στο τιμόνι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την Πολωνία ενώ δρομολογεί θετικές εξελίξεις στην (αντ)ασφαλιστική αγορά

ΝΝ Group: Πουλά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Zurich Türkiye

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..

ERGO: Έκπτωση 10% στις προληπτικές εξετάσεις μαστού για τις ασφαλισμένες της

Στην πρόληψη και την έγκαιρη ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού εστιάζει η ERGO Hellas, δίνοντας στις ασφαλισμένες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

UNEP FI Mediterranean Forum 2026 στην Αθήνα από την Πειραιώς

Η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP FI) και η Πειραιώς υποδέχθηκαν στην Αθήνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά

20η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει για 20η συνεχή χρονιά το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»