christian noyer

Γαλλικό… άρωμα στα Lloyd’s σε Λονδίνο και Βρυξέλλες!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μια σημαντική προσθήκη στο διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε η ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου Lloyd’s, με τον διορισμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Γαλλίας Christian Noyer ως μη εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ τόσο των Lloyd’s όσο και της νέας θυγατρικής με έδρα τις Βρυξέλλες Lloyd’s Brussels.

O κ. Noyer είναι επίτιμος διοικητής της Banque de France από το 2015, ύστερα από 10ετή θητεία στο τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας. Είναι επίσης μέλος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου της Γαλλίας, καθώς και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για θέματα σχετικά με το Brexit.

Κατά την 40ετή σταδιοδρομία του, ο Noyer κατείχε πλειάδα υψηλόβαθμων θέσεων, όπως την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά τη σύσταση του θεσμού το 1998 (με πρώτο πρόεδρο τον Ολλανδό Wim Duisenberg) και την προεδρία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών BIS την περίοδο 2010-2015.

«Συγχαίρουμε τον Christian για τον διορισμό του και προσβλέπουμε στην ανεκτίμητη συνεισφορά του», ανέφερε η Lloyd’s στο ανακοινωθέν της.

Η νέα άφιξη στην νεοσύστατη θυγατρική των Βρυξελλών έρχεται καθώς η ιστορική ασφαλιστική αγορά του Λονδίνο εξακολουθεί να αναζητά διευθύνοντα σύμβουλο για την έδρα των δραστηριοτήτων της στην ΕΕ μετά το Brexit, μετά την παραίτηση του γενικού εμπορικού διευθυντή (και νυν CEO της Lloyd’s Brussels) Vincent Vandendael, που θα αναλάβει επικεφαλής της Everest Insurance στις αρχές του 2019.

H ίδρυση της  Lloyd’s Brussels SE σημαίνει ότι η Lloyd’s μπορεί να αναλαμβάνει κινδύνους στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ανεξάρτητα από τους όρους της τελικής συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ το επόμενο έτος. Η Lloyd’s Brussels, που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Νοεμβρίου, είναι μια ξεχωριστά κεφαλαιοποιημένη και εποπτευόμενη ασφαλιστική εταιρεία που θα ξεκινήσει να αναλαμβάνει κινδύνους στην ΕΕ αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2019. Προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση της Lloyd’s Brussels, η μητρική Lloyd’s έχει ζητήσει άδεια από την εποπτική αρχή της Μ. Βρετανίας Prudential Regulation Authority (PRA), να εγκρίνει σχέδια για δάνειο ύψους 110 εκατ. στερλινών στην Lloyd’s Brussels εντός του 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*