Η ΕΑΣΚ για την εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση του Επικουρικού Κεφαλαίο

Επιστολή της ΕΑΣΚ που ήρθε χτες στο IW καταγγέλλει γεγονότα που συνέβησαν στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου του Επικουρικού Κεφαλαίου (ΕΚ).

Η ΕΑΣΚ καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου του Επικουρικού Κεφαλαίου (ΕΚ). Συγκεκριμένα, στον εκλεγμένο εκπρόσωπο της ΕΑΣΚ στη διοίκηση της Ομοσπονδίας ΟΑΣΕ απαγορεύτηκε η είσοδος στο κτίριο, με εντολή και υπό την παρουσία του μέλους του προεδρείου της ΟΑΣΕ και μέλους του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου Κολλαϊτη Σπύρου.

Αυτό που πρέπει ν’ αναρωτηθούν ιδιαίτερα οι συνάδελφοι στο Επικουρικό Κεφάλαιο, είναι το ΓΙΑΤΙ.

  • Γιατί θεωρείται «επικίνδυνη» και παρεμποδίζεται η παρουσία εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων σε Γενική Συνέλευση σωματείου του κλάδου, ενώ επιτρέπεται ως «φυσιολογική» η παρουσία διευθυντών κι εκπροσώπων της Διοίκησης του ΕΚ, που δεν έχουν καμία δουλειά σε Γενική Συνέλευση εργαζομένων;
  • Γιατί το προεδρείο της ΟΑΣΕ φτάνει σε γελοιότητες του να επικαλείται άρθρα του συνδικαλιστικού νόμου -που μιλά για προστασία του επηρεασμού των ψηφοφοριών από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ- προκειμένου να μην ακουστούν οι θέσεις του ΠΑΜΕ σε Γενικές Συνελεύσεις;
  • Γιατί λαμβάνονται αποφάσεις αποκλεισμού από τη ΓΣ ενός σωματείου, χωρίς ούτε καν τα μέλη του ΔΣ του να το γνωρίζουνε; Ποιος και γιατί επιβάλει τέτοιες αποφάσεις;

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Το ίδιο σκηνικό είχαμε και πέρσι σε Γενικές Συνελεύσεις του σωματείου της ΝΝ, προκειμένου να μην ακουστεί αντίλογος στη συμφωνία του προεδρείου του σωματείου με την εργοδοσία γι απόλυση του 10% του προσωπικού, χωρίς ν’ ακουστεί τσιμουδιά…

Τέτοιες εξελίξεις δεν έχουμε μόνο στον κλάδο μας. Προ δεκαημέρου η ΓΣΕΕ είχε επίσημη συνάντηση με τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη», όπου ζήτησε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ στα συνέδρια Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και ΓΣΕΕ, προκειμένου να προστατεύσει με τέτοιον τρόπο τα σχέδια νοθείας της από τις παρεμβάσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Νομίζουν πως με τέτοιες ενέργειες μπορούν να τρομοκρατήσουν και να ξεμπλέξουν με το ταξικό εργατικό κίνημα; Είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Ό,τι κι αν κάνουν, οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα μάθουν για την πανεργατική πανελλαδική απεργία της 28ης Νοέμβρη. Θα μάθουν για την απεργοσπαστική πρακτική της ΟΑΣΕ, που καταψήφισε την κήρυξη απεργίας για την επαναφορά των ΣΣΕ, την ώρα που διαπραγματεύεται υπογραφή τέτοιας με την ΕΑΕΕ.

Ό,τι κι αν κάνουν, όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν, οι εργαζόμενοι θα πληροφορούνται για την πορεία διαπραγμάτευσης της κλαδικής ΣΣΕ. Θα πληροφορούνται πως μόνο η ΕΑΣΚ έχει πρόταση για μια κλαδική ΣΣΕ που ενοποιεί και δε διασπά περαιτέρω τους εργαζόμενους στον κλάδο, μια ΣΣΕ με κατώτατο κλαδικό μισθό τα 976 Ευρώ, με αυξήσεις μισθών και μείωση ωραρίων, που πατά στις σημερινές δυνατότητες κι ανάγκες!

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στις εκλογές του σωματείου του Επικουρικού Κεφαλαίου η ΕΑΣΚ τονίζει ότι θα στηρίξει τους συναδέλφους που  συμπορεύονται με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*