Στα συρτάρια του ΥΠΟΙΚ η IDD, στην πόρτα τα πρόστιμα

της Ελενας Ερμείδου

Στην συμμόρφωση τελευταίοι, στην αταξία και τα πρόστιμα πρώτοι. Αυτή είναι η διαχρονική εικόνα της Ελλάδας. Ο κίνδυνος αυτή την φορά έρχεται από την IDD.

Οι Επιτροπές δούλεψαν, οι διαδικασίες από την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή ολοκληρώθηκαν, οι προτάσεις από τις διαβουλεύσεις έχουν υποβληθεί, ο φάκελος όμως όλος της Οδηγίας IDD για την Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων έχει πάρει θέση του στο συρτάρι του υπουργικού γραφείου του κου Ευ. Τσακαλώτου.

Η Οδηγία IDD όφειλε να είναι νόμος του κράτους και να εφαρμόζεται, από τη 1η Οκτωβρίου 2018, όμως κρατείται σιγή ιχθύος, όπως μας είχαν πει, λίγο πριν κλείσει ο Σεπτέμβριος και συγκεκριμένα στο Costa Navarino, στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ για το κλάδο.

Σε δεύτερη φάση το IW είχε γράψει:

Τι μέλλει γενέσθαι με την IDD. Ολα τα τα νέα στο ΙW

Μας είχαν πει, επίσης, στο IW ότι ο κίνδυνος για τα πρόστιμα είναι μεγάλος, διερωτώμενοι πώς οι αρμόδιοι μπορούν να το αφήσουν το θέμα στην τύχη του, και να φορτώσουν την Ελλάδα που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση με ένα ακόμα πρόστιμο.

Ακούγεται ότι ο φάκελος μπορεί να βγει από τα συρτάρια αρχές Σεπτεμβρίου, μπορεί και, όχι. Μας είχαν, επίσης και ένα δεύτερο σενάριο, ότι ο φάκελος θα ανοίξει με την   νέα χρονιά.

Στην νέα χρονιά ο ταχυδρόμος μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδος με πρόστιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*