Εθνική Ασφαλιστική: Εγένετο το θέλημα της

της Ελενας Ερμείδου

Οι συγκυρίες δεν βοήθησαν να πωληθεί. Η πρόταση της Gongbao δεν ήταν στα μέτρα της, και η Εθνική Ασφαλιστική δεν συμβιβάστηκε με τους κινέζους. Μέχρι τελικής πτώσεως, η Gongbao επέμενε και στο τέλος, όταν δεν απέμειναν καύσιμα, απειλούσε με δικαστικές αγωγές στα διεθνή δικαστήρια. «Αέρα στα πανιά της» ακούστηκε να λένε κάποιοι.

Διαβάστε:

Ποιος θα πωλήσει την Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική έκανε το θαύμα της. Παρέμεινε εκεί που ήθελε εξ’ αρχής να ήταν. Η εξ’ αρχής ιδέα της πώλησης ήταν πολύ καλή. Ολες οι θυγατρικές ασφαλιστικές των τραπεζών αποδεσμεύουν από τα βάρη τους τις τράπεζες. Και οι δύο συνταγές της πώλησης τής, χάλασαν στο μαγείρεμα αφού έλειπαν καθαρά τα συστατικά. Η Exin κορόϊδευε με την υποστήριξη των πολιτικών και της διπλωματίας, η Gongbao επιχείρησε να μπει σφήνα και να κάνει τον ‘κινέζο’. Και στις δύο περιπτώσεις οι Τράπεζα της Ελλάδος θα ήταν αδύνατο να δώσει την έγκριση της και να ανάψει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της πώλησης.

Διαβάστε

Εθνική Ασφαλιστική: Σενάρια και εξελίξεις

Και εγένετο το θαύμα. Η Εθνική Ασφαλιστική έμεινε εκεί που ήταν. Ευχαριστημένοι για την ώρα όλοι και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο αγώνας θα κριθεί στις παρατάσεις που θα πάρει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Υπό αμφισβήτηση όμως ακόμα και σήμερα παραμένει ο ρόλος των Συμβούλων.

Διαβάστε:

Εθνική Ασφαλιστική: H Gongbao δεν έχει «καύσιμα»

One comment

  1. Βαλεντίνος

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*