Που βρίσκονται οι ευκαιρίες ανάπτυξης για την ΑΟΝ

της Ελενας Ερμείδου

Οι εξελίξεις στο περιβάλλον της οικονομίας και της κοινωνίας διαμορφώνουν τους παράγοντες μεταφοράς κινδύνων στην περιοχή της Ασίας, τόνισε στο SIRC George Attard of Aon  Reinsurance Solutions business.

Οι 10 μεγαλύτερες αγορές Περιουσίας & Ατυχημάτων σε επίπεδο παραγωγής ασφαλίστρων είναι η Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ινδία, Ταϋλάνδη, Ινδονησία, Ταϊβάν, Χονγκ – Κόνγκ και η Σιγκαπούρη. Σε κάποιες από αυτές τις αγορές η ανάπτυξη προέρχεται από την άνοδο της μεσαίας τάξης και την όλο και αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλιστικές καλύψεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΟΝ ψάνχει ευκαιρίες οργανικής ανάπτυξης και αύξησης των μεριδίωνμε στόχο να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αγορά.

Οι αλλαγές στις κυβερνητικές πολιτικές των κρατών αποτελούν σημαντικό επίσης παράγοντα στην αύξηση της ζήτησης για καλύψεις και μεταφορά των νέων κινδύνων.

Σημαντικές αντασφαλιστικές ευκαιρίες προδιαγράφονται σε επίπεδο προϊόντων και στην διανομή σε επιμέρους κλάδους όπως οι cyber κίνδυνοι, ατυχήματα, και υγεία, αγροτικές ασφαλίσεις.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*