Η ώρα της Εθνικής Ασφαλιστικής

της Ελενας Ερμείδου

Πολλές συζητήσεις, πολλές συναντήσεις, πολλές προβλέψεις, αλλά πολύ λίγοι ενδιαφερόμενοι. Και αυτοί πάνε στο περιθώριο.

Η ώρα της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν έφτασε. Μπορεί και να καθυστερήσει.

Εμειναν από καύσιμα οι δηλώσεις των υπουργών, οι πιέσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κώπασαν οι φωνές των συνδικαλιστών,  ελάχιστη κινητικότητα από την Διοίκηση της ΕΤΕ, και το ΤΧΣ ήρεμο.

Μένει στην άκρη το θέμα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, λέτε και με την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Κάποτε, πριν τρία χρόνια είχαν πει κάποιοι ότι δεν θα πωληθεί εύκολα. Μεθόδευση αραγε; ή δυσκολία εύρεσης επενδυτή;

Πολλοί πέρασαν απ’ έξω, λίγοι μπήκαν μέσα. Ακούστηκαν ηχηρά ονόματα, απέμειναν όμως και τις δυο φορές που είχε φτάσει η ώρα της, ονόματα που δεν προδιάθεταν από την αρχή εμπιστοσύνη.

Και τώρα τι; ή θα πρέπει να παραμείνει ως θυγατρική της ΕΤΕ δημιουργώντας προβλήματα στον ισολογισμό της τράπεζας με την σύμφωνα γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού ή ….. να σκεφτεί κανείς ότι δεν πωληθεί εννιαία;

Ποιος θα μπορούσε να ενδιαφερθεί και να ‘παντρευτεί’ την Εθνική Ασφαλιστική;

Γρίφος. Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες.

 

 

 

One comment

  1. Η “περιπέτεια” σχετικά με την πώληση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των αδιέξοδων και της μιζέριας του πολιτικού – οικονομικού συστήματος της χώρας μας, όπου πολιτικές ιδεοληψίες και σκοπιμότητες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα φρενάρουν την όποια δυνατότητα προόδου!
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ασφαλιστική αγορά, εδώ και πολλά χρόνια, λόγω και της φύσης της (υποχρεωτική ύπαρξη αντασφαλιστικών συμβάσεων για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας), λειτουργεί διεθνώς με καθαρά ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*