back to top
18.3 C
Athens
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026

Financial Planning και Συμβουλευτικές Πωλήσεων: Ακαδημαϊκή συνεργασία ΕΙΑΣ-ΠΑΠΕΙ με πιστοποίηση Eficert

Η νέα ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χρηματοοικονομικής Πιστοποίησης EFICERT, εκφράζεται στο Πρόγραμμα Σπουδών Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων.

Το πρόγραμμα εμπεριέχει την πλέον σύγχρονη και πλουσιότερη εφικτή τεχνογνωσία Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων, ικανή να εγγυηθεί τους πιο καινοτομικούς, συστηματικούς και αποτελεσματικούς τρόπους ανάδειξης του πελατοκεντρικού προσανατολισμού των πωλήσεων, των αναγκών, των προσδοκιών και των συμφερόντων των πελατών, καθώς και τους καταλληλότερους τρόπους άρτιας και ωφέλιμης ικανοποίησής τους.

- Advertisement -

Η εν λόγω ακαδημαϊκή συνεργασία κομίζει σύγχρονα «εφόδια» Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων, στηριζόμενα στη διεθνή θεωρία και βιβλιογραφία και πρωτίστως στις αποδεδειγμένα επιτυχείς και αποτελεσματικές πρακτικές Need Analysis, Insurance Advice και Financial Planning.

Το πρόγραμμα έχει 40 εκπαιδευτικές ώρες διάρκεια, συμπεριλαμβανομένης ειδικής ενότητας e-learning, και θα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του ΕΙΑΣ κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 23/10, 25/10, 30/10, 1/11, 6/11 & 8/11, 15:00-18:20.

- Advertisement -

Θεματικές ενότητες

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος έχουν ως εξής:

α. Το Νέο Περιβάλλον των Πωλήσεων

  • Οι Θεσμοί και το Νομοθετικό Πλαίσιο
  • Η Οικονομία και οι Κοινωνικές Αναστρωμάτωσης
  • Οι Νέες Τεχνολογίες
  • Η Νέα Αγοραστική Συμπεριφορά και οι Σύγχρονες Ασφαλιστικές Τάσεις

β. Το Μοντέλο Financial Planning ως Θεμελιώδης Αρχή των Συμβουλευτικών Πωλήσεων

γ. Οι Παράγοντες Ευημερίας του Ανθρώπου

  • Ασφαλιστικός Προγραμματισμός Ζωής και Υγείας
  • Αποταμιευτικός και Επενδυτικός Προγραμματισμός
  • Συνταξιοδοτικός Προγραμματισμός
  • Περιουσιακός Προγραμματισμός
  • Φορολογικός Προγραμματισμός

δ.  Ψυχολογία της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς και της Επικοινωνίας

ε. Συμπεριφορική Χρηματοοικονομική και Ψυχολογία της Αποταμίευσης, της Ασφάλισης και της Επένδυσης

στ. Ανάπτυξη Συμβουλευτικών Πωλήσεων

  • Φιλοσοφία
  • Στάδια
  • Εφαρμοσμένες Τεχνικές
  • Άριστες Εργασιακές Συνήθειες

ζ. Συγκρότηση Business Plan 2018 και Εφαρμογή Μοντέλου Financial Planning

Οι προαναφερόμενες ενότητες εμπεριέχουν πλούτο δεδομένων, στατιστικών μεγεθών διεθνούς και ελληνικής τεχνογνωσίας, workshops και case studies, ενώ η ανάπτυξή τους θα εξελίσσεται κατά τρόπο διαδραστικό και συμμετοχικό.

Σε ποιους απευθύνεται 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Διοικητικά Στελέχη Πωλήσεων Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης (Διευθυντές Πωλήσεων, Επιθεωρητές Πωλήσεων και Account Managers), που επιθυμούν να εμβαθύνουν στις συνιστώσες του Μοντέλου Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων, ώστε να οδηγήσουν τα Δίκτυα Πωλήσεων Ευθύνης τους από το προηγούμενο προϊοντικό και συμβολαιοκεντρικό μοντέλο πωλήσεων, στο πλέον σύγχρονο και αποτελεσματικό Μοντέλο Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων.
  • Στελέχη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που ασκούν καθήκοντα Management (Agency Managers, Unit Managers, Πράκτορες και Μεσίτες Ασφαλίσεων, ….), που επίσης επιθυμούν να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον των συνεργατών τους, από τις προηγούμενες συνήθειες και πρακτικές εργασίας τους, στο νέο και εξαιρετικά αποδοτικό Μοντέλο Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων.
  • Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές της πρώτης γραμμής, Financial Planners και Ασφαλιστικούς Συμβούλους, που επιθυμούν να «εισέλθουν» συντεταγμένα και αποτελεσματικά στη νέα εποχή των πωλήσεων, όπου ο σύγχρονος πελάτης της διαδικτυακής πληροφορίας και των Social Media, είναι άριστα ενημερωμένος και απαιτεί να συνεργάζεται με άριστους τεχνογνώστες και επιστημονικά καταρτισμένους Ασφαλιστικούς Συμβούλους και Financial Planners.
  • Στελέχη και Υπαλλήλους Τραπεζών και Bancassurance που διαχειρίζονται θέματα ασφαλιστικών, αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων και καλούνται να διαμορφώσουν τεκμηριωμένες προτάσεις υπέρ των πελατών τους.
  • Όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ή να προάγουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους τομείς Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων.

Οι αιτήσεις εγγραφής στο πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 340 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση εγγραφής, στο αρχείο 2018_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ FINANCIAL PLANNING & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Eκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ-GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η ΕΣΑΠΕ www.esape.gr, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, με την GAMA Global Hellas-Cyprus www.gamahellas.com

ΕΙΑΣ: Ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου το Πρόγραμμα Κατάρτισης Πραγματογνωμόνων Οχημάτων και Διακανονιστών Ζημιών Αυτοκινήτου

24 διδακτικές ώρες υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Πραγματογνωμόνων, με δυνατότητα πιστοποίησης και παρακολούθηση online ή σε φυσική τάξη

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ: Αύξηση 10,1% στην παραγωγή ασφαλίστρων

H παραγωγή ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις Ζωής ανήλθε σε περίπου 2,10 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 15,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025

Eκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ-GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η ΕΣΑΠΕ www.esape.gr, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, με την GAMA Global Hellas-Cyprus www.gamahellas.com

Η Eurobank απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Eurolife Life Insurance

Με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Eurobank κατέχει πλέον το 100% της Eurolife Life, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες ασφάλισης ζωής στην Ελλάδα

ΕΙΑΣ: Ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου το Πρόγραμμα Κατάρτισης Πραγματογνωμόνων Οχημάτων και Διακανονιστών Ζημιών Αυτοκινήτου

24 διδακτικές ώρες υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Πραγματογνωμόνων, με δυνατότητα πιστοποίησης και παρακολούθηση online ή σε φυσική τάξη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέο ιστορικό υψηλό για την αξία του brand της Allianz, στα 30,7 δισ. δολάρια

Η Allianz κατακτά ένα νέο ιστορικό υψηλό, επιβεβαιώνοντας για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Νο1 ασφαλιστικού brand παγκοσμίως

ΕΑΕΕ: Αύξηση 10,1% στην παραγωγή ασφαλίστρων

H παραγωγή ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις Ζωής ανήλθε σε περίπου 2,10 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 15,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2025

Eκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ-GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η ΕΣΑΠΕ www.esape.gr, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, με την GAMA Global Hellas-Cyprus www.gamahellas.com

ARAG DAY 2026: Μια κοινή ημέρα κοινωνικής προσφοράς σε όλο τον κόσμο

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ARAG Hellas συμμετείχε στην ARAG Day, την παγκόσμια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου ARAG

Στ. Κροκιδάς: Η PENCO στην υπόθεση ΒΙΟΛΑΝΤΑ, η αποζημίωση του βιομηχανικού κινδύνου  

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση με την ΒΙΟΛΑΝΤΑ ο Διευθύνων Σύμβουλος της PENCO, Στέλιος Κροκιδάς συνομιλώντας με το ΙW.gr μας διευκρίνισε τον ρόλο της PENCO στο ασφαλιστικό πρόγραμμα ΒΙΟΛΑΝΤΑ