Απάτη φρίκης για να εισπράττουν αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες

Φρίκη προκαλεί η αποκάλυψη κυκλώματος Σικελών μαφιόζων που έλιωναν με βάρη τα χέρια και τα πόδια ναρκομανών, αλκοολικών και ατόμων που είχαν ανάγκη από χρήματα προκειμένου να εισπράττουν μεγαλά ποσά από ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία το σοκαριστικό σχέδιο των μαφιόζων ξεκινούσε από την «στρατολόγηση» των υποψήφιων θυμάτων. Στη συνέχεια οι μαφιόζοι με βάρη που χρησιμοποιούνται σε γυμναστήρια, έλιωναν τα χέρια και τα πόδια των θυμάτων τους τα οποία στη συνέχεια εμφάνιζαν ως δήθεν τραυματίες από τροχαία ατυχήματα.

Στο κύκλωμα, για το οποίο έχουν γίνει μέχρι στιγμής 11 συλλήψεις, φέρεται να συμμετείχε τουλάχιστον μια νοσοκόμα από το Παλέρμο που τρ0φοδοτούσε τους μαφιόζους με αναισθητικά προκειμένου να ελλατώνεται ο πόνος των θυμάτων.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι μαφιόζοι ακινητοποιούσαν χέρια και πόδια ανάμεσα σε τσιμεντένια μπλοκ και στη συνέχεια έριχναν πάνω τους τα 25κιλα βάρη. Ορισμένες φορές, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, χρησιμοποιούσαν και πάγο προκειμένου να μουδιάσουν το σημείο που θα ακρωτηρίαζαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*