back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026

Η Ευρωκλινική «υιοθετεί» τα παιδιά 3 από τις σημαντικότερες οργανώσεις αρωγής ανηλίκων

Δώρο υγείας αποφάσισε να προσφέρει ο Όμιλος Ευρωκλινικής για να γιορτάσει την 20ή επέτειο της Ευρωκλινικής Αθηνών! Συγκεκριμένα, θα προσφέρει όλες τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις για τα επόμενα χρόνια στα παιδιά που στηρίζουν τρεις από τις σημαντικότερες οργανώσεις παιδιών της χώρας: του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», της «Κιβωτού του Κόσμου» και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

«Στην Ευρωκλινική Παίδων μπορούμε να δεχθούμε έως και 250 παιδιά την ημέρα στα εξωτερικά ιατρεία. Οπότε τα περίπου 1.000 παιδιά που υπολογίζουμε πως θα δεχόμαστε από τις 3 ενώσεις ετησίως μπορούμε να τα διαχειριστούμε χωρίς κανένα πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής Αντώνης Βουκλαρής.

- Advertisement -

Ειδικότερα, από την 1η Ιουλίου 2018 ο Όμιλος Ευρωκλινικής θα καλύπτει κάθε χρόνο όλες τις προληπτικές και τις διαγνωστικές παιδιατρικές εξετάσεις στα παιδιά που στηρίζουν στις δομές τους τρεις από τους μεγαλύτερους οργανισμούς φροντίδας παιδιού στη χώρα μας, η «Κιβωτός του Κόσμου», η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην Αττική.

«Σήμερα γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών, 20 χρόνια στα οποία με συνέπεια και διάθεση για συνεχή εξέλιξη παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Πιστεύουμε ότι κάθε οργανισμός που αναπτύσσεται και προοδεύει έχει χρέος να επιστρέφει στην κοινωνία στην οποία λειτουργεί ένα μέρος από όσα πέτυχε. Έτσι και εμείς επιστρέφουμε στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας – στα παιδιά – σε συνεργασία με τους πιο άξιους αρωγούς και συμπαραστάτες παιδιών στην Ελλάδα. Είναι ελάχιστη η συνεισφορά μας μπροστά στο τεράστιο έργο που επιτελούν και τους ευχαριστούμε από καρδιάς που μας δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτό», ανέφερε ο κ. Βουκλαρής.

- Advertisement -

«Η ευαισθησία που έχει επιδείξει ο Όμιλος Ευρωκλινικής και ο τρόπος που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου έχει ανεκτίμητη αξία για μας και ευχόμαστε να βρει μιμητές, αφού έτσι νοηματοδοτείται η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς μας. Κάθε χρόνο η Κιβωτός του Κόσμου χρειάζεται αιματολογικές και διαφόρων ειδών εξετάσεις για τα παιδιά που στηρίζει κι επομένως είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια της Ευρωκλινικής και η ομόθυμη συστράτευση όλων των ανθρώπων της στο έργο της Κιβωτού», δήλωσε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο πατήρ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου.

«Πρόκειται για μια ενέργεια που δίνει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα υγείας παιδιών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή ανασφάλιστες. Με τη στήριξη της Ευρωκλινικής αυτές οι οικογένειες ανακουφίζονται έχοντας δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας καίριες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών τους», δήλωσε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ευχαρίστησε και ο ίδιος την Ευρωκλινική για την κάλυψη των ιατρικών εξετάσεων των παιδιών που μεγαλώνουν στα πέντε Σπίτια του Συλλόγου στην Αττική, λέγοντας: «Είναι σημαντικό, στην προσπάθεια μας να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο στα παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια μας, να έχουμε αυτή την ουσιαστική υποστήριξη στον τόσο κρίσιμο τομέα της υγείας. Ευχαριστούμε την διοίκηση της Ευρωκλινικής και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της και ευχόμαστε αυτή να είναι η αρχή μίας πολυετούς συνεργασίας για τα παιδιά που καθημερινά στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όταν το «ολιστικό» γίνεται άλλοθι για το «τα κάνω όλα»

Μια μεγάλη παρανόηση επιχειρεί να αποσαφηνίσει η Δρ. Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου

Έρευνα και Καινοτομία στην Ελλάδα – Η νέα μελέτη της διαΝΕΟσις αποτυπώνει πρόοδο, αντιφάσεις και 3 κεντρικές κατευθύνσεις πολιτικής

Ο οργανισμός ανατέμνει το Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας, καταγράφοντας τόσο τα βήματα προόδου όσο και τις δομικές αδυναμίες του

Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της

Μια από τις πιο άμεσα δραστικές παρεμβάσεις της σύγχρονης ιατρικής, που απαιτεί οργανωμένη μονάδα, εξειδικευμένο προσωπικό και αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure

Η Εθνική Ασφαλιστική έδωσε και φέτος το «παρών» στο 18ο Greece Race for the Cure, τον αγώνα-θεσμό ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων του

Εκπαιδευτικές δράσεις για την ενίσχυση της κατάρτισης των εργαζομένων

ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες

Μια ακόμη ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία προσέφερε στους συνεργάτες της η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, αυτή τη φορά με προορισμό το Μαρόκο. 

MEGA BROKERS: Η Βραζιλία ο μεγάλος ταξιδιωτικός προορισμός του Διαγωνισμού Πωλήσεων 2026–2027

Με μια εντυπωσιακή παρουσίαση στα Sales Awards 2026, η MEGA BROKERS αποκάλυψε το νέο ταξίδι επιβράβευσης των συνεργατών της, με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Ζαφειρίου, Γενικός Διευθυντής της GrECo Hellas και GrECo Cyprus : «Οι γεωπολιτικές εντάσεις αναδιαμορφώνουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους στην Κύπρο»

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα καθεστώτα διεθνών κυρώσεων και η ενεργειακή ασφάλεια αναδεικνύονται σε καθοριστικούς παράγοντες για τις επιχειρήσεις

Δ. Μαζαράκης: Να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων περιουσίας

«Είμαστε χρόνια κολλημένοι στο 2,5%», παρατηρώντας, μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων

Frédéric de Courtois: Τι χρειάζεται η Ευρώπη και ποιος ο ρόλος της ασφάλισης

Την ανάγκη η Ευρώπη να περάσει από τις διακηρύξεις και τις φιλοδοξίες στην υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών αναδεικνύει ο πρόεδρος της Insurance Europe, Frédéric de Courtois

Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure

Η Εθνική Ασφαλιστική έδωσε και φέτος το «παρών» στο 18ο Greece Race for the Cure, τον αγώνα-θεσμό ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων του

Εκπαιδευτικές δράσεις για την ενίσχυση της κατάρτισης των εργαζομένων