Ο νέος «κυρίαρχος» στο χώρο της Υγείας

Αλλάζει σημαντικά ο χάρτης της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα, καθώς η CVC Capital Partners, το fund που ελέγχει το Metropolitan και το ΙΑΣΩ General, προχώρησε σε κίνηση εξαγοράς του ΥΓΕΙΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MIG στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, η Hellenic Healthcare S.A R.L., η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS», υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του συνόλου της συμμετοχής της Marfin Investment Group στην ΥΓΕΙΑ Α.Ε. Το τίμημα της συναλλαγής που προσφέρεται ξεπερνά τα  198 εκατ. ευρώ.  Αν η εξαγορά ολοκληρωθεί επιτυχώς, το fund θα διαθέτει πάνω από το 20% της εγχώριας αγοράς.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της MIG αναφέρει ότι «έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της “HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.” (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της “CVC CAPITAL PARTNERS”) για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην “ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ’Α.Ε.”, που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ. Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των € 0,92 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε € 197.974.308,72 (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των € 281.273.841,12 για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ)».

Μάλιστα, στο πλαίσιο της συμφωνίας παρέχεται στη MIG ποσοστό έως 10% στη Hellenic Healthcare, ποσοστό που εξασφαλίζει στη Marfin μια ισχυρή μειοψηφία στο νέο που θα περιλαμβάνει τα κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Το δέλεαρ της προσφοράς φαίνεται να έπεισε, σε αυτή τη φάση, την εκτελεστική επιτροπή και το ΔΣ MIG και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίηση της», αναφέρει η ανακοίνωση της MIG. Η περίοδος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας λήγει, λοιπόν, στις 30/6/2018. Εν συνεχεία η συμφωνία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίησή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*