back to top
14.1 C
Athens
Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025

Ο νέος «κυρίαρχος» στο χώρο της Υγείας

Αλλάζει σημαντικά ο χάρτης της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα, καθώς η CVC Capital Partners, το fund που ελέγχει το Metropolitan και το ΙΑΣΩ General, προχώρησε σε κίνηση εξαγοράς του ΥΓΕΙΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MIG στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, η Hellenic Healthcare S.A R.L., η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS», υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του συνόλου της συμμετοχής της Marfin Investment Group στην ΥΓΕΙΑ Α.Ε. Το τίμημα της συναλλαγής που προσφέρεται ξεπερνά τα  198 εκατ. ευρώ.  Αν η εξαγορά ολοκληρωθεί επιτυχώς, το fund θα διαθέτει πάνω από το 20% της εγχώριας αγοράς.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της MIG αναφέρει ότι «έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της “HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.” (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της “CVC CAPITAL PARTNERS”) για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην “ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ’Α.Ε.”, που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ. Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των € 0,92 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε € 197.974.308,72 (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των € 281.273.841,12 για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ)».

Μάλιστα, στο πλαίσιο της συμφωνίας παρέχεται στη MIG ποσοστό έως 10% στη Hellenic Healthcare, ποσοστό που εξασφαλίζει στη Marfin μια ισχυρή μειοψηφία στο νέο που θα περιλαμβάνει τα κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

- Advertisement -

Το δέλεαρ της προσφοράς φαίνεται να έπεισε, σε αυτή τη φάση, την εκτελεστική επιτροπή και το ΔΣ MIG και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίηση της», αναφέρει η ανακοίνωση της MIG. Η περίοδος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας λήγει, λοιπόν, στις 30/6/2018. Εν συνεχεία η συμφωνία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίησή της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Φάρμακα απώλειας βάρους: Σε ποιες άλλες παθήσεις δοκιμάζονται και χρησιμοποιούνται

Αρνητικά τα αποτελέσματα για το Αλτσχάιμερ, ενθαρρυντικά για άλλες νόσους

Πρώτες ουρολογικές επεμβάσεις με da Vinci SP στην Ελλάδα

Στο Metropolitan οι πρώτες ουρολογικές επεμβάσεις με το νέο ρομποτικό σύστημα μίας οπής στη ΝΑ Ευρώπη

To Νοσοκομείο «Παπανικολάου» φωτίζεται πορτοκαλί για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η πρωτοβουλία στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης, με έμφαση φέτος στη ραγδαία εξάπλωση της ψηφιακής βίας

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ίδρυση Ελληνικού Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης»

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, η εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με τις νέες αρμοδιότητες και η μετεξέλιξή της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Διευκρινίσεις ΔΥΠΑ για τη χορήγηση της Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας

Μετά τον εντοπισμό εσφαλμένων ανακλητικών πράξεων, η Υπηρεσία προχώρησε σε επανεξέταση / αποκατάσταση σχετικών περιπτώσεων

Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει την 1η Δεκεμβρίου η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και είναι ανοικτή για το κοινό – Δηλώστε συμμετοχή

Οι συλλογικές συμβάσεις βγαίνουν… από τα μνημόνια – Βίντεο

Οι τρεις άξονες της νέας Κοινωνικής Συμφωνίας και τα επόμενα βήματα

Φάρμακα απώλειας βάρους: Σε ποιες άλλες παθήσεις δοκιμάζονται και χρησιμοποιούνται

Αρνητικά τα αποτελέσματα για το Αλτσχάιμερ, ενθαρρυντικά για άλλες νόσους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πρόταση Κανονισμού Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναθεώρηση του Κανονισμού SFDR

Η ΕΑΕΕ ενημερώνει για τις πρόσφατες νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν ως προς την τροποποίηση του Κανονισμού περί γνωστοποιήσεων αειφορίας

Στο +5,3% η παραγωγή ασφαλίστρων 9μήνου

Θετικό πρόσημο σε όλους τους κλάδους αποτυπώνει η νέα μελέτη της ΕΑΕΕ

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ΣΣΕ: «Πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, απαιτείται συνέχεια»

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ ζητά να διασφαλιστεί ότι η «κοινωνική συμφωνία» θα αποτελέσει βάση για λειτουργική και δίκαιη εργασιακή πραγματικότητα

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ευθύνης και Κινδύνων Ανάκλησης Προϊόντος

Την Τρίτη 2 και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025, σε περιβάλλον webinar ή φυσικής τάξης

«Ζήσε την Επιστήμη»: Allianz και Ίδρυμα Μποδοσάκη προάγουν την ποιοτική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα

Η Allianz συνέβαλε στη δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων ανά τη χώρα, αναβαθμίζοντας την εμπειρία περισσότερων από 1.300 μαθητών