back to top
11.2 C
Athens
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Γ. Σταματέλου, KPMG: Αυτές είναι οι προκλήσεις της ανερχόμενης ψηφιακής οικονομίας

Ακόμη μια χρονιά η KPMG στήριξε το 14o Athens Tax Forum, το οποίο διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις 19 Απριλίου στο ξενοδοχείο Intercontinental, με εξέχοντες ομιλητές από τον κόσμο του επιχειρείν, της πολιτικής και εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

Tο Athens Tax Forum έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ετήσιο θεσμό φορολογικού ενδιαφέροντος και φέτος είχε τον τίτλο: «Απόδοση Φορολογικής Πολιτικής σε Περιβάλλον Παραοικονομίας».

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Γεωργία Σταματέλου, Partner και Head of Tax της KPMG, συμμετείχε ως ομιλήτρια στην ενότητα «Ευρωπαϊκοί σχεδιασμοί για ελεγχόμενη αποδοτικότητα της φορολογίας σε κεντρικό και περιφερειακό ορίζοντα» και ανέπτυξε ζητήματα αναφορικά με τη φορολογία και τις προκλήσεις της ανερχόμενης ψηφιακής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε ως προς τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εισαγωγή ενωσιακής νομοθεσίας σχετικά με την επιβολή ψηφιακού φόρου στην επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω διαδικτύου και την υιοθέτηση μιας νέας έννοιας που αποδίδεται με τον όρο Ψηφιακή Μόνιμη Εγκατάσταση. Επιπρόσθετα, αξία έχει η αναφορά της στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που πρώτος διαπίστωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίας στην οποία φαίνεται ότι άμεσα ανταποκρίθηκε η Επιτροπή.

- Advertisement -

Συνοψίζοντας, η Γεωργία Σταματέλου ανέφερε: «Οι εξελίξεις στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και στο πλαίσιο αυτό κρίνεται σκόπιμο να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση, η εναρμόνιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος για την αντιμετώπιση της σύγχρονης ψηφιακής πραγματικότητας είναι ένα ζήτημα πολύπλευρο, πολύπλοκο και βαθιά πολιτικό. Οι κυβερνήσεις, οι φορείς και οι ειδικοί πρέπει να συνεργαστούμε για να φθάσουμε σε ένα λειτουργικό αποτέλεσμα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παρέμβαση της Insurance Europe για τα αναθεωρημένα ESRS

Η παρέμβαση αφορά τις τεχνικές συμβουλές της EFRAG, σε μια κρίσιμη συγκυρία όπου η ΕΕ επιχειρεί να μειώσει το διοικητικό βάρος των επιχειρήσεων

Δίκτυα πωλήσεων και αυτοματοποίηση: Τιμολόγηση, διαχείριση ζημιών, απάτες

Πώς διαμορφώνει η τεχνητή νοημοσύνη τη νέα εποχή του ασφαλιστικού κλάδου

KPMG: 100+ κορυφαία στελέχη στην παρουσίαση της 15ης Ετήσιας Έκθεσης για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά 

Με καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες ολοκληρώθηκε η ετήσια εκδήλωση της KPMG στην Ελλάδα «The Future of Insurance»

Ποιο ήταν το συμβατικό περιθώριο κέρδους των ασφαλιστικών το 2024, ποιος κλάδος πιέζεται

Αυξημένα συμβατικά επίπεδα περιθωρίου κέρδους, πτώση δείκτη κάλυψης Φερεγγυότητας εντοπίζει μεταξύ άλλων η Ετήσια Έκθεση της KPMG

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δ. Λύχρου: «Η νέα γενιά δεν απορρίπτει την ασφάλιση – αμφισβητεί τον τρόπο που της μιλάμε»

«Η τεχνολογία μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που καμία μηχανή δεν μπορεί να κάνει... Αν η διαμεσολάβηση αποδυναμωθεί, το κόστος θα το πληρώσει η κοινωνία»

Αμοιβές ασφαλιστών, παραβιάσεις και ευθύνες στη μεγάλη εκδήλωση του ΕΕΑ

Ο νομικός Παντελής Πολυχρονίδης χαρακτήρισε παράνομες τις μονομερείς παρεμβάσεις που θέλουν να επιβάλουν οι ασφαλιστικές

Η ERGO Ασφαλιστική Μέγας Χορηγός του Run Greece 2026

H εταιρεία δηλώνει ότι στέκεται δίπλα σε κάθε δρομέα, συμβάλλοντας σε μια ασφαλή και ποιοτική αγωνιστική εμπειρία

Interamerican Open Day: Άνοιγμα καριέρας στον ασφαλιστικό κλάδο

Η εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου απευθύνεται τόσο σε νέους επαγγελματίες όσο και σε άτομα που σκέφτονται αλλαγή καριέρας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δ. Λύχρου: «Η νέα γενιά δεν απορρίπτει την ασφάλιση – αμφισβητεί τον τρόπο που της μιλάμε»

«Η τεχνολογία μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που καμία μηχανή δεν μπορεί να κάνει... Αν η διαμεσολάβηση αποδυναμωθεί, το κόστος θα το πληρώσει η κοινωνία»

Γ. Κεφαλογιάννης: «Η Ελλάδα επενδύει στην πρόληψη απέναντι στην κλιματική κρίση»

Με το ν/σ «Ενεργή Μάχη», οι δήμοι θα υποχρεούνται να καταθέτουν σχέδια πρόληψης, που θα συνδέονται με τη χρηματοδότηση μετά τις καταστροφές

Εθνική Πολιτική για τον Καρκίνο 2026: Ο ΣΦΕΕ συγκεντρώνει όλους τους φορείς σε μια κρίσιμη συζήτηση για το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας

Η ανάγκη για μια σταθερή, ολοκληρωμένη και ασθενοκεντρική στρατηγική στο επίκεντρο της 4ης Ετήσιας Συνάντησης για την Εθνική Πολιτική για τον Καρκίνο

Η Βιολάντα πενθεί και στηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων

Προχωρά σε επιπλέον οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης για όλο το προσωπικό

Γεωργιάδης: Νομοσχέδιο για καινοτόμα φάρμακα, αυξήσεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και 5.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου και τις επερχόμενες αλλαγές