Αύριο Πέμπτη 19/4 το Athens Tax Forum 2018

Το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 14o Athens Tax Forum, με τον επίκαιρο τίτλο: «Απόδοση Φορολογικής Πολιτικής σε Περιβάλλον Παραοικονομίας», την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Το Athens Tax Forum, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο ετήσιο θεσμό φορολογικού ενδιαφέροντος, που στοχεύει «να δημιουργήσει συνεδριακό περιβάλλον ελεύθερης και δημιουργικής επικοινωνίας, πρόσφορο να ακουστούν αξιοποιήσιμες απόψεις και θέσεις από κατεξοχήν γνώστες και ειδικούς».

Στις εργασίες του Athens Tax Forum 2018 έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Η θεματολογία φέτος αναμένεται να καλύψει ανοικτά φορολογικά ζητήματα, με προοπτική «να ενθαρρύνει εισηγήσεις και συμπεράσματα, αναφορικά με την αναζήτηση ευφυών και στοχευμένων φορολογικών πολιτικών για την ολική βελτίωση του φορολογικού συστήματος, σε ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της ελληνικής οικονομίας, όπου προέχει η ασφαλής μεταπήδηση από την ύφεση στη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική μεγέθυνση».

Oι εργασίες του συνεδρίου θα καλύψουν τις ακόλουθες επίκαιρες ενότητες θεμάτων της πραγματικής οικονομίας, η οποία και από την οπτική της φορολογικής διακυβέρνησης, καλείται να προσαρμοστεί στις τρέχουσες οικονομικές και τεχνολογικές προκλήσεις:

  • καλή φορολογική διακυβέρνηση: καταλύτης βιώσιμης ανάπτυξης και κίνητρο επιχειρηματικότητας
  • ευρωπαϊκοί σχεδιασμοί για ελεγχόμενη αποδοτικότητα της φορολογίας σε κεντρικό και περιφερειακό ορίζοντα
  • αστοχίες και αίτια στις προβλέψεις απόδοσης φορολογικής πολιτικής
  • φορολογία και επιχειρηματικότητα
  • απόψεις και θέσεις ειδικών.

Πατήστε εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*