back to top
31.5 C
Athens
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026

Η 16χρονη app designer από τη Λάρισα και η εφαρμογή-χάρτης απινιδωτών

Μια πολύτιμη εφαρμογή, που μπορεί να σώσει ζωές, ανέπτυξε μια 16χρονη μαθήτρια από τη Λάρισα. Ο λόγος για την Αναστασία Κοσμέτου, κόρη διασώστριας του ΕΚΑΒ και πυροσβέστη, ανέπτυξε το app «Easy to help», το οποίο όχι μόνο δίνει πληροφορίες για πρώτες βοήθειες, αλλά δείχνει και τα σημεία σε μεγάλες πόλεις όπου βρίσκονται απινιδωτές.

Ειδικότερα, η εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη μόνο σε κινητά με λειτουργικό android και διατίθεται δωρεάν, περιέχει πληροφορίες για την παροχή πρώτων βοηθειών αντιμετώπισης περιστατικών όπως η λιποθυμία, η καρδιακή ανακοπή, τα εγκαύματα, οι αιμορραγίες, ο πνιγμός από ξένο σώμα, τα κατάγματα, τα τσιμπήματα εντόμων και η επιληψία.

- Advertisement -

Όπως γράφει η εφημερίδα Ελευθερία, η 16χρονη app designer εργάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο πάνω στην εφαρμογή, η οποία προβάλει και τα σημεία στην πόλη της Λάρισας και άλλες μεγάλες πόλεις, τα οποία βρίσκονται κοντά στο χρήση και στα οποία υπάρχουν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές, ενώ θυμίζει πως απαιτείται η κλήση στο 166.

«Επέλεξα να δημιουργήσω μια εφαρμογή που θα περιλαμβάνει τα σημεία που βρίσκονται οι απινιδωτές σε μια πόλη προκειμένου να γίνονται τα σημεία γνωστά σε όσους μπορούν να προσφέρουν βοήθεια μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των 29 απινιδωτών από τον Δήμο Λαρισαίων, θα τους προσθέσω και αυτούς στην εφαρμογή μου. Όλα τα σημεία που περιέλαβα είναι ελεγμένα από το ΕΚΑΒ, ότι πραγματικά βρίσκεται στο σημείο απινιδωτής», δηλώνει η Αναστασία Κοσμέτου στην εφημερίδα.

- Advertisement -

Οι πόλεις που έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή είναι, εκτός από τη Λάρισα, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και ο Βόλος, ενώ έχει εντάξει και τις περιοχές της Κρήτης. Ωστόσοπρος το παρόν στην πόλη της Λάρισας υπάρχουν μόλις 7 σημεία με απινιδωτές (το σταθμαρχείο του Αστικού ΚΤΕΛ στην κεντρική πλατεία, το Δικαστικό Μέγαρο, το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, το Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλκαζάρ, Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ, το Κλειστό Γυμναστήριο Αγιάς).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που άλλαξε το σύστημα υγείας

Η αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη δημοσίευσε έναν εκτενή απολογισμό των δράσεων που υλοποιήθηκαν

Πτώση με ηλεκτρικό πατίνι: 12χρονος μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο και διασωληνώθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Το παιδί οδηγούσε χωρίς κράνος όταν έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που άλλαξε το σύστημα υγείας

Η αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη δημοσίευσε έναν εκτενή απολογισμό των δράσεων που υλοποιήθηκαν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market