Οι διαμεσολαβητές της Θράκης αγκάλιασαν το 25ο Συνέδριο του Insuranceforum.gr

Με συμμετοχή άνω των 120 επαγγελματιών ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στο Επιμελητήριο Έβρου το 25o Ασφαλιστικό Συνέδριο του Insuranceforum.gr, με θέμα: «Η ασφαλιστική αγορά της Θράκης. Θεσμικές αλλαγές και πώς επηρεάζουν την ανάπτυξη της αγοράς».    

Μέσα από 5 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, οι ομιλητές μετέφεραν τη γνώση και την εμπειρία τους σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο και το πού οδεύει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν πως οι νέες θεσμικές αλλαγές, οι οδηγίες αλλά και οι κανονισμοί που επιβάλλονται πανευρωπαϊκά δεν θα πρέπει να τρομάζουν τους επαγγελματίες του κλάδου. Αντιθέτως, όλες αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις λειτουργούν προς όφελος των καταναλωτών και κατ’ επέκταση προς όφελος των επαγγελματιών διαμεσολαβητών.

Στο συνέδριο, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου, συμμετείχαν οι κ.κ.:

  • Εμμανουήλ Κάλλης, CEO, DAS Hellas
  • Γιώργος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική 
  • Γιώργος Βουτσίνος, Διευθυντής Ανάπτυξης, Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s
  • Τηλέμαχος Μαλγαρινός, Managing Director, Business Forward
  • Σταύρος Σαρίκος, Account Manager, GLASSDRIVE.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του κ. Δημήτρη Μπακαλίδη, Ασφαλιστικού Συμβούλου και Υπεύθυνου ΓΕΜΗ στο Επιμελητήριο Έβρου, ο οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα στη Θράκη. Επίσης, ανέφερε πως η χρονική συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη για να δημιουργηθεί ένα συλλογικό θεσμικό όργανο προκειμένου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της Αλεξανδρούπολης να αποκτήσουν τη δική τους φωνή.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου και μέσα από ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ έγιναν οι αρχικές ζυμώσεις για τη δημιουργία του πρώτου συλλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην Αλεξανδρούπολη.

Στο πάνελ συμμετείχαν οι κ.κ.:

  • Δημήτρης Μπακαλίδης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ Επιμελητήριου Έβρου
  • Γιάννης Χάιδος, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
  • Χαράλαμπος Γκάτζογλου, Πρόεδρος Συλλόγου Ασφαλιστικών Συμβούλων Ν. Ροδόπης
  • Εμμανουήλ Βουκουρεσλής, Γενικός Διευθυντής, Μέλλον Μεσίτες Ασφαλίσεων
  • Παναγιώτης Γουμενίδης, Οικονομολόγος, Λογιστής, Ασφαλιστικός Σύμβουλος
  • Χρήστος Λαμπερνάκης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου στη Θράκη και εξετάστηκε κατά πόσο ένας τοπικός συλλογικός φορέας θα μπορέσει να βοηθήσει στην επίλυση αυτών.

Με συντονιστή τον Γενικό Διευθυντή της Insurance Innovation κ. Αριστείδη Βασιλειάδη, παράγοντες της τοπικής ασφαλιστικής αγοράς μίλησαν για τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών, την ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών αλλά και της αντιμετώπισης των απευθείας πωλήσεων που κάνουν ασφαλιστικές εταιρείες.

Το δεύτερο μέρος του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ίδρυσης του νέου τοπικού συλλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Το επόμενο ασφαλιστικό συνέδριο του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, σε συνεργασία με τον Πανευβοϊκό Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το επόμενο συνέδριο από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα από το Συνέδριο της Αλεξανδρούπολης:

 

Χορηγοί Συνεδρίου

Ασφαλιστικές εταιρείες: ARAG, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, DAS HELLAS

Μεσιτικές εταιρείες: KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY COVERHOLDER AT LLOYDS, INSURANCE PRO ONLINE BROKERS, BROKINS ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εταιρεία επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASSDRIVE

Υποστηρικτής: BUSINESS FORWARD

 

Το Συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα των παρακάτω φορέων

Επιμελητήριο Έβρου

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ)

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr – pasfe.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites: euro2day.gr – sofokleousin.gr – marketnews.gr – reporter.gr – dikaiologitika.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: Παρατηρητής της Θράκης – Ράδιο Παρατηρητής 94fm – evros24.gr – nrg98,5 – Alexandroupoli online – sfirixtra.gr – xanthinews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*