back to top
16.5 C
Athens
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026

«Ελληνική Πρωτοβουλία» για την αξιοποίηση των περισσευούμενων φαρμάκων

Η μη πρόσβαση σε φάρμακα αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο ανησυχητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο επείγον, αν αναλογιστούμε ότι 34 εκατ. κουτιά φαρμάκων λήγουν κάθε χρόνο, τη στιγμή που 2,3 εκατ. Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να καλύψουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες.

Το GIVMED, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη δικτύωση των περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων, συνδέει τις ελλείψεις φαρμάκων από κοινωφελείς φορείς με τις δωρεές φαρμάκων από ιδιώτες, φαρμακοβιομηχανίες ή άλλους κοινωνικούς φορείς μέσα από την ηλεκτρονική του πλατφόρμα.

- Advertisement -

Τον καινοτόμο αυτό οργανισμό που εργάζεται για να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει ενταθεί κατά την περίοδο της κρίσης, ενισχύει με χορηγία ύψους 15 χιλ. δολαρίων η Ελληνική Πρωτοβουλία (ΤΗΙ). Η χορηγία θα βοηθήσει το GIVMED να δημιουργήσει ένα ψηφιακό χάρτη των αναγκών των 120 κοινωνικών φαρμακείων με τα οποία συνεργάζεται. Επιπλέον, θα βελτιώσει την υπάρχουσα λύση λογισμικού, ενώ θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού για το πρόβλημα που ο οργανισμός προσπαθεί να λύσει.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THI Director of Programming, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη νέα μας συνεργασία. Το GIVMED αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας μικρής ομάδας που προσφέρει μια μοναδική και καινοτόμα λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο επηρεάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων στη χώρα μας. Η Ελληνική Πρωτοβουλία στέκεται διαχρονικά δίπλα σε οργανισμούς που μοιράζονται τη πεποίθηση μας ότι η πρόληψη δεν είναι αρκετή για να λύσουμε τα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας». 

- Advertisement -

Από την πλευρά του ο Θανάσης Βράτιμος, Strategy & OperationsCoordinator of GIVMED, τόνισε: «Η Ελληνική Πρωτοβουλία μας βοηθά να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας και να βοηθήσουμε περισσότερους συμπολίτες μας. Το ζήτημα της μη πρόσβασης σε φάρμακα αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα μας, τη στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τα περισσευούμενα φάρμακα τους να λήξουν.  Το GIVMED είναι απόδειξη του τι μπορεί να καταφέρει η νέα γενιά χρησιμοποιώντας τις γνώσεις  και τις τεχνολογικές δεξιότητες  της για να λύσει πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Από τη δική μας πλευρά, αυτό που κάνουμε σε καθημερινή βάση μας γεμίζει με ικανοποίηση και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το GIVMED έχει καταφέρει μέσα από την πλατφόρμα του να φτάσουν 11.938 κουτιά φαρμάκων συνολικής χρηματικής αξίας 130 χιλ. ευρώ σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όταν το «ολιστικό» γίνεται άλλοθι για το «τα κάνω όλα»

Μια μεγάλη παρανόηση επιχειρεί να αποσαφηνίσει η Δρ. Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου

Έρευνα και Καινοτομία στην Ελλάδα – Η νέα μελέτη της διαΝΕΟσις αποτυπώνει πρόοδο, αντιφάσεις και 3 κεντρικές κατευθύνσεις πολιτικής

Ο οργανισμός ανατέμνει το Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας, καταγράφοντας τόσο τα βήματα προόδου όσο και τις δομικές αδυναμίες του

Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της

Μια από τις πιο άμεσα δραστικές παρεμβάσεις της σύγχρονης ιατρικής, που απαιτεί οργανωμένη μονάδα, εξειδικευμένο προσωπικό και αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Interamerican

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, η Interamerican περνά στη νέα εποχή της διαφημιστικής της επικοινωνίας

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Στα γραφεία της Karavias Underwriting Agency στελέχη από το συνδικάτο των LLOYD’S

Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανοίγουν τον δρόμο για νέες ασφαλιστικές λύσεις, αναφέρει η Karavias Underwriting Agency

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια του νέου Ψηφιακού Αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τη Λάρισα, προκειμένου να εγκαινιάσει τον νέο ψηφιακό αγγειογράφο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Interamerican

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, η Interamerican περνά στη νέα εποχή της διαφημιστικής της επικοινωνίας

Από τον «τρόμο» στα ταμεία: Πώς το Halloween εξελίχθηκε σε μια «χρυσή» βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Μπορεί οι ρίζες του να βρίσκονται σε αρχαία κελτικά έθιμα, όμως το σύγχρονο Halloween έχει μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς κινητήρες

AIG Greece: Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης δεν σταματά στην είσοδό της

Τον ρόλο της ασφάλισης αστικής ευθύνης στην προστασία των επιχειρήσεων από απαιτήσεις τρίτων αναδεικνύει η AIG Greece, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Σε μία συγκυρία πιέσεων, η βιομηχανία ξεχωρίζει ως σταθερός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι πωλήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με δυναμική αντίστοιχη της ευρωπαϊκής.