IB.HS: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 360° Credit Risk Management Diploma με πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Μια καινοτομία στην επαγγελματική εκπαίδευση από την IB.HS στον ευαίσθητο τομέα του Credit Risk Management, με στόχο την εξοικείωση των επαγγελματιών του κλάδου με σύγχρονα εργαλεία πρόβλεψης αθέτησης συμφωνιών πληρωμής καθώς και διαχείριση των ανείσπρακτών υπολοίπων.

Η IB.HS δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 360° Credit Risk Management Diploma με πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

H Infobank Hellastat ΑΕ (IB.HS), πρωτοπόρος εταιρεία-πάροχος υπηρεσιών επιχειρηματικής Πληροφόρησης  , με 1.400 ενεργούς πελάτες και 30 χρόνια εμπειρίας στο Credit Risk Management, δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών για στελέχη διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου διάρκειας 160 ωρών, το 360° Credit Risk Management Diploma.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά (Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών & Διεθνών Σπουδών – Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων), την Experian (παγκόσμιο ηγέτη στις υπηρεσίες αξιολόγησης και διαχείρισης πιστωτικών κινδύνων) και καταξιωμένους καθηγητές με πάνω από 20 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση πιστώσεων, το 360° Credit Risk Management Diploma δημιουργεί ένα νέο θεσμό στην επαγγελματική εκπαίδευση στελεχών διαχείρισης πιστώσεων.

Μετά από έναν πετυχημένο 1ο κύκλο σπουδών, με μεγάλη ανταπόκριση από στελέχη & επαγγελματίες της αγοράς, η IB.HS προχωρά στη διοργάνωση του 2ου κύκλου του  360° Credit Risk Management Diploma.

Η θεματολογία, ο τρόπος εκπαίδευσης, οι εξετάσεις και η πιστοποίηση του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ.) αποτελούν εγγύηση για ουσιαστική και πρακτική γνώση, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση του ρόλου των στελεχών διαχείρισης πιστώσεων, που συνεπάγεται καλύτερα αποτελέσματα σε cash flow, collection και profitability για τις επιχειρήσεις.

Σε ποιους απευθύνεται το 360° Credit Risk Management Diploma:

• Σε αποφοίτους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αποφασίσει να εξειδικευτούν στο σχετικό αντικείμενο εργασίας

• Σε στελέχη (ανεξαρτήτως βαθμού εκπαίδευσης) ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών Παραγωγής, Μεταποίησης, Εμπορίας, Υπηρεσιών, Χρηματοοικονομικών Ιδρυμάτων & Τραπεζών που απασχολούνται σε τομείς εμπορικής διαχείρισης πελατολογίου, χρηματοοικονομικής διοίκησης, πιστωτικού σχεδιασμού & ελέγχου, προγραμματισμού εισπράξεων και πληρωμών, ταμειακού προγραμματισμού

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 360° Credit Risk Management Diploma:

  • 1η Ενότητα : Ανάλυση Οικονομικών Καταστάσεων – 20 ώρες
  • 2η Ενότητα : Χρηματοοικονομική Διοίκηση – 20 ώρες
  • 3η Ενότητα : Εισαγωγή στην Ανάλυση Πιστωτικού Κινδύνου – 12 ώρες
  • 4η Ενότητα : Πιστωτικός Κίνδυνος & Επιχειρήσεις – 24 ώρες
  • 5η Ενότητα: Credit Risk Analytics, Modeling, Scorecards & Artificial Intelligence – 20 ώρες
  • 6η Ενότητα : Νομικό Πλαίσιο Πιστώσεων & Ασφάλεια Πιστώσεων – 28 ώρες
  • 7η Ενότητα : Πρόβλεψη Ρευστότητας & Ταμειακών Ροών – 16 ώρες
  • 8η Ενότητα : Γενικότερα Θέματα Διαχείρισης Κινδύνου – 20 ώρες

*Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων γίνεται με εργασίες κι εξετάσεις.

Χώρος Διεξαγωγής:

**Η διεξαγωγή των μαθημάτων – εξετάσεων θα γίνεται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ.).

Χρόνος Διεξαγωγής:

***Ο 2ος κύκλος θα διαρκέσει από τις 02/03/2018 έως τις 14/07/2018.

Πιστεύουμε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εξειδικευμένη γνώση και οι σύγχρονες πρακτικές στον τομέα του Credit Risk είναι αναγκαία εργαλεία στα χέρια των επαγγελματιών του κλάδου.

Το κόστος συμμετοχής στο 360° Credit Risk Management ανέρχεται στα 2.400€ + Φ.Π.Α. και αποτελεί πρόγραμμα σπουδών που μπορεί να επιδοτηθεί από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα μιας στρατηγικά σχεδιασμένης εμπορικής & πιστωτικής πολιτικής, να παρακολουθούν στενά την εφαρμογή της με εξειδικευμένα & σύγχρονα εργαλεία, να προβλέπουν με ακρίβεια τις πιθανότητες αθετήσεως πληρωμών & να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα, να διαχειρίζονται με το βέλτιστο τρόπο τα ανείσπρακτα υπόλοιπα και να έχουν εξοικειωθεί με την ένδικη διεκδίκηση οφειλών. Θα τους δοθεί ακόμα η ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για scorecards, credit analytics και τη χρήση artificial intelligence ως εργαλείο πρόβλεψης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*