back to top
10.5 C
Athens
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026

Ολοκληρώθηκε η νομική συγχώνευση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με τις εταιρείες του Ομίλου ERGO

Τη δημιουργία ενός ενιαίου ηγετικού ασφαλιστικού οργανισμού με την επωνυμία ERGO Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία, σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης των εταιρειών ERGO ΑΕΕ Ζημιών, ERGO ΑΕΕ Ζωής και Αγροτική Ασφαλιστική Α.Ε. με απορρόφηση της δεύτερης και της τρίτης εταιρείας από την πρώτη.
Η «ERGO Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία» συνιστά πλέον έναν ασφαλιστικό οργανισμό ικανό να εγγυηθεί και να διασφαλίσει στους ασφαλισμένους και στους συνεργάτες του την παροχή σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων σε όλους τους κλάδους Ασφαλίσεων, Γενικών, Ζωής και Υγείας, αλλά και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, με κύριο γνώμονα την κατανόηση και ικανοποίηση των αναγκών τους και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Η ERGO Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία, αξιοποιώντας το κύρος, την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την οικονομική ισχύ μιας παγκόσμιας ασφαλιστικής δύναμης, όπως ο όμιλος Munich Re – ERGO, προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητάς της, αλλά και στην αντιμετώπιση και αξιοποίηση των προκλήσεων του μέλλοντος.
Ο ασφαλιστικός όμιλος ERGO αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη με ευρωστία και φερεγγυότητα. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία στις οποίες πάνω από 40 εκατομμύρια πελάτες εμπιστεύονται τις υπηρεσίες, την εμπειρία και την ασφάλεια του ομίλου ERGO και της μητρικής της Munich Re. Το 2016 τα συνολικά ασφάλιστρα του ομίλου ERGO ανήλθαν σε 17,2 δισ. ευρώ, ενώ οι αποζημιώσεις που κατέβαλε στους ασφαλισμένους του ξεπέρασαν τα 16 δισ. ευρώ. Η επένδυση του ομίλου ERGO στην Ελλάδα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η ERGO ενισχύει σημαντικά τη θέση της στην ελληνική αγορά και καταλαμβάνει ηγετική θέση στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων. Διαθέτει πλέον ένα ιδιαίτερα ισχυρό και εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων, ικανό να διερευνά, να αναλύει και να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της, υπηρετώντας τη δέσμευση- υπόσχεσή της «Ασφαλίζω σημαίνει Καταλαβαίνω».
Με αφορμή την ολοκλήρωση της συγχώνευσης ο CEO του ομίλου ERGO στην Ελλάδα κ. Θεόδωρος Κοκκάλας εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωσή της, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό:
«Όλοι μαζί εργασθήκαμε και λειτουργήσαμε με κύριο μέλημά μας η συγχώνευση να εξελιχθεί ομαλά, με προσεκτικά και σίγουρα βήματα που διασφαλίζουν ότι η επιχειρηματική αυτή κίνηση θα επηρεάσει μόνο θετικά τους ασφαλισμένους μας, τους συνεργάτες μας, τους εργαζομένους μας, τον μέτοχο και την κοινωνία. Με την εξέλιξη αυτή, η ERGO στην Ελλάδα καθίσταται πλέον μια ακόμη μεγαλύτερη και ισχυρότερη ασφαλιστική δύναμη, η οποία διαθέτει την αξιοπιστία, την τεχνογνωσία και την οργάνωση ενός διεθνούς ομίλου, διατηρώντας ωστόσο την εγγύτητα και το ανθρώπινο πρόσωπο που μας χαρακτηρίζει και υποσχόμαστε ότι θα εξακολουθήσει να μας χαρακτηρίζει, παρά τη σημαντική αύξηση του μεγέθους μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Νέο επενδυτικό προϊόν από την ERGO Hellas με την ενεργοποίηση του ERGO My Fund

Για όσους επιθυμούν να σχεδιάσουν το οικονομικό τους μέλλον με ευελιξία και διαφάνεια, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την ισχύ των ομίλων ERGO-Munich Re

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Ξεπέρασε τους 30.000 δρομείς ο 14ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας – Μέγας Χορηγός με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα η ERGO

Οι πρωτοβουλίες της εταιρείας ενισχύουν σταθερά τη σύνδεσή της με το κοινωνικό σύνολο, προάγοντας τη συμμετοχή, την ευεξία και την ασφάλεια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»

Greek Space Tech Forum 2026: Τα νέα διαστημικά projects της Ελλάδας – Δύο νέα RFIs από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

To #gstf26 θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου 2026 από την ethosEVENTS, με τη συνδιοργάνωση του ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster του Corallia

Η δυναμική επιστροφή των ασφαλίσεων ζωής και τι σημαίνει για την αγορά

Με τα συνολικά κεφάλαια να φτάνουν τα 12,6 δισ. ευρώ, ο κλάδος επιβεβαιώνει ότι έχει αφήσει πίσω του την περίοδο στασιμότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής ασφάλισης για επαρκείς συντάξεις

Στην επετειακή εκδήλωση του ΙΧΑ, ο Χρ. Νούνης, ΕΛΕΤΕΑ, τόνισε πως η επαρκής γνώση ασφαλιστικών-επενδυτικών εργαλείων είναι κρίσιμη για τη λήψη ορθών αποφάσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»