Ι.Τοζακίδης: Το όραμα, οι στόχοι και οι προθέσεις του ΠΣΣΑΣ

της Ελενας Ερμείδου

«Το όραμα του ΠΣΣΑΣ είναι ‘όλοι μαζί μπορούμε’ μπορούμε να βοηθήσουμε να αναβαθμιστεί ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης» δήλωσε πριν από λίγο στο IW ο νεοεκλεχθής Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ κος Ιωάννης Τοζακίδης.

«Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης και ευθύνη όλων μας είναι να έλθουμε πιο κοντά στο επάγγελμα», διατυπώνει ο κος Ι. Τοζακίδης, προκρίνοντας ενέργειες συλλογικής προσπάθειας.

«Πιστεύω στον επαγγελματικό εθελοντισμό», υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι μία τέτοια κίνηση θα συμβάλλει στην δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών.

Συνεργασίες, καλοπροαίρετη κριτική με στόχο την βελτίωση, και εξωστρέφεια είναι για τον κον Ι. Τοζακίδη τα μέσα που θα ενδυναμώσουν και θα αναδείξουν του κύρος του θεσμού των ασφαλιστικών συντονιστών.

Μεταξύ των καυτών ζητημάτων που ο ΠΣΣΑΣ καλείται να αντιμετωπίσει οργανωμένα και με υπευθυνότητα  είναι: «η νομοθεσία, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό». Τα ζητήματα αυτά «δεν πρέπει να δημιουργούν άμυνες», αλλά να προάγουν την ευημερία και να δίνουν αναπτυξιακά κίνητρα.

Η ασφαλιστική αγορά επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, αν το κράτος δεν δώσει κίνητρα στους πολίτες να ασφαλιστούν το πρόβλημα δεν επιλύεται.

«Η κοινωνία πρέπει να είναι προστατευμένη, από μόνη της η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να το κάνει, αλλά και ούτε το κράτος μπορεί από μόνο του» ο ίδιος επισημαίνει, όχι μόνο στο κομμάτι της υγείας, αλλά και στην ασφάλιση ζωής, «ώστε να μην κληρονομούνται υποχρεώσεις σε δικαιούχους».

Ο κος Τοζακίδης διαβεβαιώνει ότι πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΣΑΣ είναι να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, που πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν και μπορούν να προσφέρουν, όπως με τα σωματεία, τους φορείς, ΕΑΕΕ κ.α.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*