back to top
29.7 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Ι.Τοζακίδης: Το όραμα, οι στόχοι και οι προθέσεις του ΠΣΣΑΣ

της Ελενας Ερμείδου

«Το όραμα του ΠΣΣΑΣ είναι ‘όλοι μαζί μπορούμε’ μπορούμε να βοηθήσουμε να αναβαθμιστεί ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης» δήλωσε πριν από λίγο στο IW ο νεοεκλεχθής Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ κος Ιωάννης Τοζακίδης.

- Advertisement -

«Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης και ευθύνη όλων μας είναι να έλθουμε πιο κοντά στο επάγγελμα», διατυπώνει ο κος Ι. Τοζακίδης, προκρίνοντας ενέργειες συλλογικής προσπάθειας.

«Πιστεύω στον επαγγελματικό εθελοντισμό», υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι μία τέτοια κίνηση θα συμβάλλει στην δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών.

- Advertisement -

Συνεργασίες, καλοπροαίρετη κριτική με στόχο την βελτίωση, και εξωστρέφεια είναι για τον κον Ι. Τοζακίδη τα μέσα που θα ενδυναμώσουν και θα αναδείξουν του κύρος του θεσμού των ασφαλιστικών συντονιστών.

Μεταξύ των καυτών ζητημάτων που ο ΠΣΣΑΣ καλείται να αντιμετωπίσει οργανωμένα και με υπευθυνότητα  είναι: «η νομοθεσία, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό». Τα ζητήματα αυτά «δεν πρέπει να δημιουργούν άμυνες», αλλά να προάγουν την ευημερία και να δίνουν αναπτυξιακά κίνητρα.

Η ασφαλιστική αγορά επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, αν το κράτος δεν δώσει κίνητρα στους πολίτες να ασφαλιστούν το πρόβλημα δεν επιλύεται.

«Η κοινωνία πρέπει να είναι προστατευμένη, από μόνη της η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να το κάνει, αλλά και ούτε το κράτος μπορεί από μόνο του» ο ίδιος επισημαίνει, όχι μόνο στο κομμάτι της υγείας, αλλά και στην ασφάλιση ζωής, «ώστε να μην κληρονομούνται υποχρεώσεις σε δικαιούχους».

Ο κος Τοζακίδης διαβεβαιώνει ότι πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΣΑΣ είναι να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, που πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν και μπορούν να προσφέρουν, όπως με τα σωματεία, τους φορείς, ΕΑΕΕ κ.α.

Σχετικές δημοσιεύσεις

To μέλλον των ασφαλιστικών δικτύων

Η θέση της NP Ασφαλιστικής, όπως την καταγράφει ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Ζάχος

Δωρεάν διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ: «Θεσμικές υποχρεώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έναντι των πελατών τους»

Ακόμα μια υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική δράση, αφιερωμένη σε ένα κρίσιμο θέμα για τη σύγχρονη ασφαλιστική διαμεσολάβηση, στις 22 και 24/6

Δυναμικό μήνυμα για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από τον ΠΣΑΣ

Επίκαιρη εκδήλωση με θέμα «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον» διοργάνωσε ο ΠΣΑΣ την Τετάρτη 10/6 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Θ. Κουλουτμπάνης: Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός

Με επιστολή-ανακοίνωση η παράταξη «Ισχυροί Επαγγελματίες» με επικεφαλής τον Θάνο Κουλουτμπάνη εκφράζει την έντονη διαφωνία της

Η συμβολή των γυναικών στην μετεξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF