Στην China Life «περνά» μέρος του χαρτοφυλακίου ασφαλειών ζωής της Allianz στην Ταϊβάν

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

O γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz ανακοίνωσε ότι συνήψε συμφωνία με την ταϊβανέζικη China Life Insurance για την μεταβίβαση σε αυτή μέρους του χαρτοφυλακίου ασφαλειών ζωής εγγυημένης απόδοσης που διατηρεί στην Ταϊβάν.

Η Allianz Taiwan Life είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία στον κλάδο ασφαλειών ζωής στην Ταϊβάν, με βάση τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2016. Η συναλλαγή στηρίζει την στρατηγική της Allianz για ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου ζωής της στην Ταϊβάν με πιο κεφαλαιακά αποδοτικό τρόπο. Η ολοκλήρωση του deal –που αναμένεται στα μέσα του 2018- θα έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή θέση του γερμανικού ομίλου κατά Solvency II.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, όλα τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού του προς πώληση χαρτοφυλακίου ζωής θα μεταβιβαστούν στην China Life. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των εποπτικών αρχών της Ταϊβάν, αλλά και των μετόχων της China Life.

“Με δεδομένο τον εύρωστο ισολογισμό της και την εμπειρία της  στην εξαγορά και ενσωμάτωση χαρτοφυλακίων ασφαλειών, είμαστε πεπεισμένοι ότι η China Life είναι η ιδανική υποψήφια για το χαρτοφυλάκιο που προτιθέμεθα να μεταβιβάσουμε», σχολίασε ο George Sartorel, επικεφαλής της Allianz για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. «Η Allianz παραμένει προσηλωμένη στην αγορά της Ταϊβάν και η συναλλαγή αυτή ευθυγραμμίζεται με την επιλογή του ομίλου να εστιάσει στην εξυπηρέτηση πελατών με συμβόλαια unit-linked».

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, το deal αφορά σε 78.000 συμβόλαια ασφάλειας ζωής, με εγγυημένη απόδοση 4% ή υψηλότερη, τα οποία δέσμευαν αποθέματα ύψους 1,2 δισ. ευρώ (42,1 δισ. νέα δολάρια Ταϊβάν).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*