Τα Lloyd’s του Λονδίνου υιοθετούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τα Lloyd’s του Λονδίνου θέλουν να εισαγάγουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στις καθημερινές συναλλαγές τους με τους πελάτες τους. Στο πλαίσιο αυτό, η μεγαλύτερη -και παλαιότερη- ασφαλιστική αγορά του κόσμου συνήψε συμφωνία με την Expert System, η οποία θα φέρει στα Lloyd’s εφαρμογές γνωσιακής αυτοματοποίησης (cognitive automation) μέσω του λογισμικού Cognito της Expert System, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των συμμετεχόντων στην αγορά.

Σύμφωνα με τον  Craig Civil, επικεφαλής του τομέα Data Innovation των Lloyd’s, η συμφωνία (οι οικονομικοί όροι της οποίας δεν γνωστοποιήθηκαν), θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των συμμετεχόντων στην αγορά. “Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει ώθηση στην παραγωγικότητα αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε τα δεδεομένα και τα Lloyd’s συνεχίζουν την ιστορία καινοτομία…Οι γνωσιακές εφαρμογές της Expert System θα μας συνδράμουν στην επίτευξη του στρατηγικού μας στόχου και την αναβάθμιση των επιχειρησιακών μας μοντέλων”.

Ο Nicky Singh, αντιπρόεδρος της Expert System για τη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία σημείωσε από την πλευρά του ότι “σημαντικό μέρος της ασφαλιστικής βιομηχανίας θα έχει ως κινητήριο δύναμη την τεχνητή νοημοσύνη και αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αγκαλιάσουμε”. Η Expert System προωθεί την τεχνολογία της σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας, αμυντικούς ομίλους, υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης, φαρμακοβιομηχανίες, ενεργειακούς ομίλους, εταιρείες ΜΜΕ κλπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*