Το επόμενο βήμα της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα

της Ελενας Ερμείδου

Μήνας προσαρμογής και επανατοποθέτησης ο Σεπτέμβρης. Νέα σχέδια, νέες στρατηγικές και οράματα. Ο κλάδος της ασφαλιστικής αγοράς ακούγεται χρόνια πως έχει μέλλον και μπορεί να αυξήσει τα μερίδια του. Μπορεί να γίνει αυτό, υπό προϋποθέσεις.

Ποιες είναι αυτές;  να εισέλθει η οικονομία της χώρας σε ορθή ανάπτυξη, να πάψει το κυβερνητικό επιτελείο να συμφωνεί πράγματα με την Ευρώπη και,επιστρέφοντας στην Ελλάδα να ζητά την ακύρωση τους, να εξορθολογιστεί το επιχερείν υιοθετώντας στρατηγικές μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας και όχι βραχυπρόθεσμης κάτι το οποίο το χαρακτήρισε τα τελευταία χρόνια… και η ασφαλιστική αγορά να έρθει πιο κοντά στην πραγματικότητα. Να δει το κοινό της τις ανάγκες του να προχωρήσει βάσει αυτών. Οχι μεγαλεπίβολα σχέδια, όχι εντυπωσιασμοί και υπέρμετρες φιλοδοξίες,

…δεν έχουν ανταπόκριση, απομακρύνουν τον πελάτη.

Θα υπάρξουν σίγουρα αλλαγές στο χάρτη του κλάδου, τόσο στις ασφαλιστικές όσο και στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Σίγουρα και μετακινήσεις υψλόβαθμων στελεχών εν ευθέτω χρόνω. Οι νέες ανάγκες και οι νέοι εποπτικοί κανονισμοί το επιβάλλουν. Κάποιοι μιλούν για περαιτέρω συρρίκνωση. Συρρίκνωση δεν σημαίνει πάντα ότι μειώνονται οι ευκαιρίες.

Θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν όλα αυτά, αν δεν επιλυθούν του παρελθόντος.

Ολοι περιμένουμε το επόμενο βήμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*