Arthur J. Gallagher: Εκθετες στους cyber κινδύνους οι μικρές επιχειρήσεις

Απροετοίμαστες και χωρίς επαρκείς γνώσεις φέρονται να είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά τους cyber κινδύνους σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της Arthur J. Gallagher. Αυτό παρατηρείται σύμφωνα με την μελέτη και παρά το γεγονός ότι η αύξηση των κινδύνων αυτών είναι ραγδαία και οι επιθέσεις όλο και περισσότερο πιο επικίνδυνες.

Το 43% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Βρετανία αναφέρει η Arthur J. Gallagher δεν έχει σχέδιο επιχειρησιακής συνέχεις για την αντιμετώπιση μίας εν δυνάμει κρίσης. Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι  αρκετές μμ επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν το τι σημαίνει σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας.

Μόνο το 30% των μικρών επιχειρήσεων έχουν καλύψεις ασφαλιστικές έναντι τρομοκρατίας, cyber χτυπήματα, σχέδια επαναπατρισμού, σχέδια για σαμποτάζ και άλλα. Ένα, επίσης,  40% δεν γνωρίζει καν αν έχει τέτοιες καλύψεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του, σύμφωνα με το YouGov found.

Κάποιες, τέλος  επιχειρήσεις εκτιμούν ότι διαθέτουν τα μέσα να ανταπεξέλθουν παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός τους και οι καλύψεις τους ομολογούν τελείως το αντίθετο.

Ελ. Ερμ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*