Αλ. Σαρρηγεωργίου: Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι για τα επιτεύγματα μας

του Βάϊου Κρόκου

Τον άξονα στον οποίον πρέπει να κινηθεί η ασφαλιστική αγορά το επόμενο διάστημα και με γνώμονα την διεύρυνση εργασιών και την αύξηση του τζίρου περιέγραψε στο 10th Insurance Conference της Ethos Media, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ο οποίος ήταν και τιμώμενο πρόσωπο για την προσφορά του στον κλάδο.

«Το θέμα δεν είναι πως θα τσακωθούμε για να μοιράσουμε την μικρή πίτα αλλά να αυξήσουμε την πίτα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρηγεωργίου, τονίζοντας πως το αντικείμενο δεν πρέπει να είναι irrelevant για το ευρύ κοινό.

Εξάλλου, με 13 δισ ως ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής και 25.000 εργαζομένους η παρουσία της ασφαλιστικής αγοράς είναι κομβική, όπως τόνισε.

«Κανείς δεν ξεκινά θέλοντας να γίνει ασφαλιστής», επεσήμανε χαριτολογώντας κάνοντας μια μίνι αναφορά στα πρώτα βήματα του στην Αμερική από το asset management αρχικά συμπληρώνοντας πως η μεγάλη διαφορά με την Αμερική δεν είναι το know how, ή η ποιότητα αλλά η ασφαλιστική συνείδηση.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαρρηγεωργίου επεσήμανε τις προοπτικές του κλάδου και την συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία τονίζοντας την ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία προς τους νέους σε συνδυάζοντας παράδοση με καινοτομία (νέες τάσεις, start ups κλπ).

Καταλήγοντας, έθεσε ως στόχο την αύξηση του τζίρου στα 7 δισ την επόμενη 5ετία.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*