back to top
29.5 C
Athens
Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026

“Όταν ένας Έλληνας βγαίνει στη σύνταξη, έχει στην άκρη τρεις μέρες από τον μισθό”

Το 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26 επέστρεψε δυναμικά, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 50 κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα φέρουν στο φως τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της Επαγγελματικής Ασφάλισης αναπτύσσοντας μια πλούσια θεματολογία.

Κατά τη διάρκεια των 7 δυναμικών panels και των 2 διαδραστικών fireside chats του Συνεδρίου, οι ομιλητές κατέθεσαν τις απόψεις τους γύρω από το θέμα «Η Επαγγελματική Ασφάλιση στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τις Αποταμιεύσεις και τις Επενδύσεις».

- Advertisement -

Το Συνέδριο συγκέντρωσε κορυφαίους εκπροσώπους της Πολιτείαςθεσμικούς παράγοντεςυψηλόβαθμα στελέχη εποπτικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και διακεκριμένους εκπροσώπους της αγοράς, με σκοπό την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου για τον 2ο Πυλώνα Ασφάλισης.

“Όταν ένας Έλληνας βγαίνει στη σύνταξη, έχει στην άκρη τρεις μέρες από τον τελευταίο του μισθό. Όταν ένας Ευρωπαίος βγαίνει στη σύνταξη, έχει στην άκρη εφτά μήνες από τον τελευταίο του μισθό”.

- Advertisement -

Mε αυτό το παράδειγμα, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ., Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Eurolife FFH ξεκίνησε την παρέμβασή του στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Και συνέχισε: “Αυτή την δυσαναλογία, την επικίνδυνη δυσαναλογία, την έχουμε στην Ελλάδα σε πολύ μεγάλο αθμό, την έχει και όλη η Ευρώπη. Η Επίτροπος Οικονομικών της Ευρώπης, η κα Αλμπουκέρκη, την ονομάζει silent killer, σιωπηρό δολοφόνο.

Είναι επιτακτική ανάγκη ως λαός, για να το πω πολύ απλά, να αποταμιεύσουμε κεφαλαιοποιητικά σήμερα, όχι αύριο, σήμερα. Έτσι, τόσο τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης, όσο και τα ομαδικά ασφαλιστικά συνταξιδικά προγράμματα, είναι σημαντικό πρώτον με ένα σύστημα το οποίο να είναι σοβαρό και αυστηρά εποπτευόμενο. Στις ασφαλιστικές εταιρείες έχουμε εδώ και δέκα χρόνια το Solvency II υπό την εποπτεία της Τράπεζας Ελλάδος και τα ταμεία ομοίως θα εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Να υπάρχουν κίνητρα, όμοια κίνητρα, ίσα κίνητρα, ώστε ο απλός πολίτης να έχει την ευκαιρία να αποταμιεύσει, τώρα επαναλαμβάνω, για τη σύνταξη που θα πάρει μετά από πολλά χρόνια. Αυτό το τόσο απλό εγχείρημα χρειάζεται επικοινωνία, συνεννόηση, χρειάζεται ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν μπορεί το ΕΦΚΑ να δώσει μόνο του τη λύση και ότι πρέπει έχοντας επαναλαμβάνω κίνητρα να αρχίσει να αποταμιεύει τώρα. Η ασφαλιστική αγορά είναι έτοιμη να παίξει το ρόλο της με τα ομαδικά προγράμματα, είναι έτοιμη επίσης να ενισχύσει το ρόλο της στον τρίτο πυλώνα με τα ατομικά αποταμιευτικά προγράμματα, έτσι ώστε σε αρκετά χρόνια, διότι θα πάρει αρκετά χρόνια, να μπορούμε να κάνουμε το λογαριασμό και να βλέπουμε ότι έχουμε αρκετά χρήματα στην άκρη για να βγούμε σε μια σύνταξη επίπεδου το οποίο να αξίζουμε”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τα highlights του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης

Οι σημαντικότερες στιγμές και τα μηνύματα μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης διοργάνωσης

H υπουργός Εργασίας, Nίκη Κεραμέως, στο #ocin26: Μια μεγάλη ευκαιρία ισχυροποίησης του 2ου πυλώνα ασφάλισης

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι στο περσινό συνέδριο είχε αναφερθεί στην ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια για την βελτίωση του τομέα της επαγγελματικής ασφάλισης.

Γ. Στουρνάρας, ΤτΕ: Τα ΤΕΑ αναμένεται να αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο τα επόμενα χρόνια

Η βασική διαπίστωση είναι ότι οι δημόσιες συντάξεις, από μόνες τους, δύσκολα θα μπορούν στο μέλλον να εξασφαλίσουν επαρκή ποσοστά αναπλήρωσης για τους εργαζομένους, επεσήμανε ο διοικητής της TτΕ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δυναμώνουμε το όραμά μας – Συνέδριο Υδρογείου Ασφαλιστικής και Βραβεύσεις Συνεργατών στη Θεσσαλονίκη

Τις εξαιρετικές επιδόσεις των συνεργατών της τίμησε η Υδρόγειος Ασφαλιστική στο συνέδριο Βορείου Ελλάδος που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Δημιουργώντας το νέο πρότυπο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση για Αποταμιευτικές – Επενδυτικές και Συνταξιοδοτικές Λύσεις

Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση των τελευταίων  ετών αλλά  και σε μια ιστορική ευκαιρία.

Ν. Κεραμέως: Νέες δυνατότητες ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού εισοδήματος

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δυναμώνουμε το όραμά μας – Συνέδριο Υδρογείου Ασφαλιστικής και Βραβεύσεις Συνεργατών στη Θεσσαλονίκη

Τις εξαιρετικές επιδόσεις των συνεργατών της τίμησε η Υδρόγειος Ασφαλιστική στο συνέδριο Βορείου Ελλάδος που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Munich Re: Κέρδη άνω των 2 δις το τρίμηνο, οι επενδύσεις στήριξαν την ERGO

Στις 7 Αυγούστου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Δημιουργώντας το νέο πρότυπο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση για Αποταμιευτικές – Επενδυτικές και Συνταξιοδοτικές Λύσεις

Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση των τελευταίων  ετών αλλά  και σε μια ιστορική ευκαιρία.

Ν. Κεραμέως: Νέες δυνατότητες ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού εισοδήματος

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα «Ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

ΕΑΕΕ: Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα (Ε.Π.Η.Ο.)

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν. 5322/2026 «Προσωπικός Βοηθός