Οι λύσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκε τo Εργαστήριο/Discussion Workshop που διοργάνωσε η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Κοινωνική Ασφάλιση, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Εργασιακές Σχέσεις». Σκοπός της εκδήλωσης  να συμβάλει στη αποτύπωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των τάσεων που επικρατούν στον ασφαλιστικό και εργασιακό κλάδο, αλλά και στην κατάθεση πρακτικών προτάσεων για  την εξυγίανση των ασφαλιστικών και εργασιακών σχέσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος αφού αναφέρθηκε στα τελευταία επτά χρόνια της ύφεσης, των μνημονίων και των περιοριστικών πολιτικών, τόνισε ότι η χώρα έχει καταφέρει να  πετύχει τη δημοσιονομική εξισορρόπηση ωστόσο αυτό που δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει είναι η επόμενη ημέρα στα εργασιακά. Στην συνέχεια εστίασε στην απαραίτητη συνεννόηση που πρέπει να γίνει μεταξύ του κράτους, των επιχειρήσεων, του Δημοσίου, των εργαζομένων και της κοινωνίας ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει όλοι να συνεργαστούν συνειδητά, να γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις ώστε να αναπτυχθεί το επιχειρείν, να παραχθεί πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κρεμαλής, Δικηγόρος ΑΠ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων του Επιμελητηρίου δήλωσε: «Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναλυθούν σε ομάδες εργασίας οι επιχειρησιακές και κοινωνικές επιπτώσεις από τις πρόσφατες ρυθμίσεις και να σχολιαστούν από τους μετέχοντες και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων οι προτάσεις που θα προκύψουν. Με αυτή την πρωτότυπη και σύντομη διαδικασία θα προκληθεί ουσιαστικός διάλογος σε επιλεγμένα θέματα που αποδεδειγμένα παρεμποδίζουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*