Αστική Ευθύνη Λειτουργίας Χώρου για Επιχειρήσεις

άρθρο του: Πάνου Νικολάου, Εμπορικού Διευθυντή, Υδρόγειος Ασφαλιστική

Οι κανόνες που διέπουν τις έννομες σχέσεις και τις ευθύνες των προσώπων καθορίζονται από τον Αστικό Κώδικα. Ειδικότερα, το άρθρο 914 προβλέπει την υποχρέωση ενός προσώπου να δώσει αποζημίωση σε κάποιον άλλον, εάν με παράνομη και υπαίτια πράξη του, του προκάλεσε ζημιά.

Οι ευθύνες αυτές δεν περιορίζονται στους ιδιώτες. Στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, οι επιχειρήσεις επίσης είναι εκτεθειμένες σε ευθύνες έναντι των επισκεπτών – πελατών τους ή του προσωπικού τους.

Για τις επιχειρήσεις, η αποζημίωση που θα κληθούν να δώσουν για ζημιά που προξένησαν σε τρίτο από αμέλεια μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική δαπάνη η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε οικονομική κατάρρευση.

Καθημερινά συμβάντα αποδεικνύουν πόσα εύκολα μπορούν να συμβούν ατυχήματα, ένας πελάτης που θα τραυματιστεί από πτώση σε ένα κατάστημα ή ένα γραφείο, ένας τουρίστας που θα χτυπήσει στις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου, μιας πανσιόν ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ένας υπάλληλος που θα τραυματιστεί την ώρα εργασίας του.

Σε περίπτωση όπου η επιχείρηση φέρει ευθύνη για το ατύχημα είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τον παθόντα.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, προσφέρει λύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προέρχονται από τη λειτουργία του χώρου των επιχειρήσεων, εξειδικεύοντας τα προϊόντα της ανά επαγγελματική δραστηριότητα, ώστε να καλύπτονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των επιχειρήσεων.

Κατά συνέπεια υπάρχουν προϊόντα που αφορούν γραφεία, άλλα που αφορούν καταστήματα, προϊόντα για επιχειρήσεις εστίασης όπου μπορεί να καλυφθεί και η τροφική δηλητηρίαση, ή για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Τέλος η Υδρόγειος Ασφαλιστική παρέχει προγράμματα Αστικής Ευθύνης για ιδιώτες, αλλά και προγράμματα Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες όπως ιατρούς, φαρμακοποιούς, ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, συντηρητές καυστήρων ή υδραυλικούς.

Τα προγράμματα αυτά μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες παροχές που επιτυγχάνουν πιο προσιτά ασφάλιστρα και πληρέστερη κάλυψη.

Ενδεικτικά Προγράμματα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Αστική Ευθύνη από τη Λειτουργία Επαγγελματικών Χώρων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εμπορίου διαφόρων κατηγοριών (π.χ. καταστήματα πώλησης ενδυμάτων, ειδών δώρων, ανθοπωλείων, κρεοπωλείων, κ.α.) αλλά και χώρων εστίασης (π.χ. εστιατόρια, καφετέριες, snack bar, κ.α.). Προσφέρει κάλυψη της Αστικής Ευθύνης της επιχείρησης για ατυχήματα που θα συμβούν σε πελάτες ή επισκέπτες της, κατά τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους της.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β
Σωματικές Βλάβες / Θάνατος κατ’ άτομο €30.000 €45.000
Υλικές Ζημίες €6.000 €9.000
Ομαδικό Ατύχημα €90.000 €100.000
Σύνολο Ευθύνης Εταιρείας €90.000 €100.000

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ
Αστική Ευθύνη από Τροφική Δηλητηρίαση
Αστική Ευθύνη από Πυρκαγιά – Έκρηξη Λέβητα
Εργοδοτική Αστική Ευθύνη

 

Αστική Ευθύνη από τη Λειτουργία Ξενοδοχείων & Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Καλύπτεται η Αστική Ευθύνη προς τρίτους (πελάτες / επισκέπτες) για ατυχήματα εντός των ασφαλισμένων χώρων (περιλαμβάνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις) για τα οποία ευθύνεται ο ασφαλισμένος. Περιλαμβάνεται η κάλυψη τροφικής δηλητηρίασης και κλοπής από τα δωμάτια των πελατών.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Γ
Σωματικές Βλάβες / Θάνατος κατ’ άτομο Περιλαμβάνεται και η Αστική Ευθύνη από τροφική δηλητηρίαση €30.000 €60.000 €90.000
Υλικές Ζημίες €15.000 €30.000 €50.000
Ομαδικό Ατύχημα €90.000 €120.000 €180.000
Σύνολο Ευθύνης Εταιρείας €90.000 €180.000 €240.000
Αστική Ευθύνη Κλοπής €500/δωμάτιο, με ετήσιο όριο ευθύνης €6.000

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ
Εργοδοτική Αστική Ευθύνη

Αστική Ευθύνη από τη Λειτουργία Σχολείων / Σχολών / Εκπαιδευτηρίων

Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) ιδιωτικών ή δημόσιων σχολείων/ σχολών /εκπαιδευτηρίων (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, φροντιστήρια, διάφορες σχολές). Προσφέρει κάλυψη Αστικής Ευθύνης του εκπαιδευτηρίου για ατυχήματα σε μαθητές / σπουδαστές ή και πελάτες/επισκέπτες τους, εντός των ασφαλισμένων χώρων. Περιλαμβάνεται και η αστική ευθύνη για ατυχήματα από πυρκαγιά ή έκρηξη.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β
Σωματικές Βλάβες / Θάνατος κατ’ άτομο €15.000 €30.000
Υλικές Ζημίες €6.000 €9.000
Ομαδικό Ατύχημα €60.000 €90.000
Σύνολο Ευθύνης Εταιρείας €75.000 €100.000

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ
Τροφική Δηλητηρίαση
Εργοδοτική Αστική Ευθύνη

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*