Ευρώπη Ασφαλιστική: Εκδίδει σήμερα το 1ο συμβόλαιο Υγείας

της Έλενας Ερμείδου

Το πρώτο συμβόλαιο στο Κλάδο της Υγείας εκδίδει σήμερα 30 Νοεμβρίου η Ευρώπη Ασφαλιστική. Η Ευρώπη Ασφαλιστική εισήλθε επίσημα πλέον στο Κλάδο της Υγείας με δύο καινοτόμα προγράμματα ασφάλισης πρωτοβάθμιας  Υγείας, τα οποία προεξοφλούν νέες προοπτικές ανάπτυξης και υγιή κερδοφορία. Από τις αρχές δε του 2017 θα ανακοινώσει ανταγωνιστικά προγράμματα ασφάλισης δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Στόχος, η Ευρώπη Ασφαλιστική και ο κλάδος Υγείας να συνταυτιστούν.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική Νικόλαος Μακρόπουλος, σε εκδήλωση της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία παρουσία συνεργατών και εκπροσώπων του τύπου, ύστερα από μια αναφορά στο κλάδο ασφαλειών και στις επιδόσεις της εταιρείας, πραγματοποίησε μία εισαγωγική παρουσίαση στο σύστημα υγείας BLUECARE και στις κάρτες πρωτοβάθμιας φροντίδας FIRSTHEALH και FIRSTHEALTHplus, σε συνεργασία με το Ιατρικό Αθηνών και πλήθος κορυφαίων συνεργαζόμενων διαγνωστικών σε όλη την Ελλάδα.

IMG_0319

Αναφερόμενος στο κλάδο ασφαλειών, ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος έθεσε, ανάμεσα στα άλλα, τρία βασικά προβλήματα. Το πρόβλημα του νέου φορολογικού που τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2017, το πρόβλημα του πτωχευτικού ασφαλίστρου, απευθύνοντας έκκληση προς τους προέδρους του ΠΣΣΑΣ και ΣΕΜΑ για τον έλεγχο της κατάστασης, και το πρόβλημα της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των διαμεσολαβούντων.

Ως μια «ασπίδα προστασίας» απέναντι στις εξελίξεις και δίπλα στους συνεργάτες της στέκεται η Ευρώπη Ασφαλιστική. Είναι ελληνική, υγιής, δεν είχε ποτέ ζημιογόνο ισολογισμό, ούτε και τη χρονιά που έγινε το PSI, με το δείκτη φερεγγυότητας (solvency ratio) να φτάνει στο 239,62%. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται ανάμεσα στους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους σύμφωνα με την ICAP και, όπως τόνισε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής, ένας από τους κυριότερους λόγους που η Ευρώπη είναι κερδοφόρος επιχείρηση είναι γιατί εμπλουτίζει συνέχεια το προσωπικό της.

Στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του και εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στον κλάδο της Υγείας, ο κ. Μακρόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ξεκινάμε με την πρωτοβάθμια περίθαλψη και από το 2017 μπαίνουμε και στη δευτεροβάθμια. Από αρχές Φεβρουαρίου… θέλουμε ο κλάδος της Υγείας να ξεχωρίζει… Ευρώπη και κλάδος Υγείας να συνταυτίζονται».

IMG_0302

Για τη φιλοσοφία των νέων αυτών προϊόντων, FIRSTHEALTHFIRSTHEALTHplus ERASMUS I, II, μίλησε η κα Ειρήνη Τριανταφύλλου, Διευθύντρια Κλάδων Υγείας & Ατυχημάτων. Με τις κάρτες FIRSTHEALTH – FIRSTHEALTHplus ο πελάτης έχει στη διάθεσή του άμεσα (μετά από ένα μήνα) ένα πλήρες ετήσιο check up, δωρεάν επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς σε κλινικές, κατ’ οίκον επισκέψεις με μικρή συμμετοχή, εγγυημένες ιατρικές ειδικότητες, πλήθος διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και έκπτωση στα νοσήλια, μικρό ετήσιο κόστος, συμπληρώνοντας ένα απλό ερωτηματολόγιο και με δυνατότητα ένταξης έως και το 75ο έτος ηλικίας.

Με ένα απλό τηλέφωνο στη Γραμμή Υγείας οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Συντονιστικού Κέντρου είναι στη διάθεση των πελατών 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο προκειμένου να παράσχουν συμβουλές άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας.

Στη συνέχεια η κα Ναταλία Καρατζά, Διευθύντρια Αστικής Ευθύνυης  Τεχνικών Ασφαλίσεων και Λοιπών Κλάδων, αναφέρθηκε σε καινοτόμα Ασφαλιστικά Προγράμματα Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης. Η κα Χριστιάνα Σπηλιωτοπούλου, Σύμβουλος Διοίκησης, μίλησε για την Ασφάλιση Αυτοκινήτου, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι από το 2017 η έναρξη κάλυψης Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης θα ισχύει 2 ώρες μετά την εκτύπωση του συμβολαίο για τα νέα συμβόλαια και τις ανανεώσεις. Η κα Δήμητρα Τσακνιά, Σύμβουλος Διοίκησης, μίλησε για τις εξελίξεις στην Ασφάλιση Κατοικιών, και για την Digital Ευρώπη ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Πληροφορικής. Η κα Εφη Κοσυβάκη παρουσίασε την Νέα Εμπορική Πολιτική και τον Νέο Διαγωνισμό Πωλήσεων 2017.

Με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η Ευρώπη Ασφαλιστική αναπτύσσεται σταθερά σε υγιείς βάσεις με σημαντικές οικονομικές επιδόσεις. Η Ευρώπη ασφαλιστική τοποθετήθηκε στρατηγικά στην ιδιωτική ασφάλιση δίνοντας έμφαση στους μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους, καθώς και σε καλύψεις που αφορούν στις Εγγυήσεις, στις Μεταφορές και στα Μεγάλα Έργα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει και ενισχύσει την παρουσία της σε κατηγορίες ασφάλισης όπως οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, η Αστική Ευθύνη Αυτοκινήτων, οι Ασφαλίσεις Περιουσίας Ιδιωτών και οι Ασφαλίσεις Βοηθείας & Πρόληψης.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανούλης Panoulis Photography

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*