back to top
15.9 C
Athens
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026

H Praktiker Hellas και το ομαδικό ασφαλιστήριο εργαζομένων

της Ελενας Ερμείδου

Το 1993 η Praktiker Hellas ήταν η πρώτη εταιρεία στο retail που έκανε ομαδικό ασφαλιστήριο νοσηλείας στους εργαζόμενους, «από τότε το έχουμε και το διατηρούμε μέχρι σήμερα», επεσήμανε μεταξύ των άλλων χτες σε γεύμα προς τους δημοσιογράφους ο Γιάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Praktiker Hellas, δηλώνοντας στο IW ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις παροχές όλων των ασφαλιστικών υπηρεσιών και εταιρειών, μεταξύ αυτών και για την Eurolife.

- Advertisement -

Η Praktiker Hellas συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία με ένα πανελλαδικό δίκτυο 15 καταστημάτων, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop, εξειδικευμένο τμήμα B2B, μια δυνατή ομάδα 1.400 εργαζομένων και σημαντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις στο ιστορικό της.

Για το σύνολο των 25 χρόνων η Praktiker Hellas σημειώνει κύκλο εργασιών ύψους  4,2 δισεκατομμύρια ευρώ και έχει καταβάλει ή αποδώσει ασφαλιστικές εισφορές, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, ΦΠΑ. και φόρο εισοδήματος που συνολικά αθροίζουν περισσότερα από 500 εκατομμύρια, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

- Advertisement -

Το θετικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρίας καταγράφεται επίσης και στα στοιχεία του 2016:ο κύκλος εργασιών βελτιώθηκε φτάνοντας τα 167,01 εκατ., καταγράφοντας άνοδο κατά 3,8% συγκριτικά με το 2014, η κερδοφορία άγγιξε τα 2,09 εκατ. και οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 7% των θέσεων εργασίας με το μέσο όρο διακράτησης του ανθρώπινου δυναμικού να ανέρχεται σε 89,5%.

Το αναπτυξιακό πλάνο της Praktiker Hellas εστιάζει στη διεύρυνση του δικτύου της, η οποία πραγματοποιείται με αυτοχρηματοδοτούμενες επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016, προστέθηκε στο δίκτυο της Praktiker Hellas 1 νέο κατάστημα στη Ρόδο, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας. Το Praktiker Ρόδου αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο κατάστημα στο οποίο εφαρμόστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Praktiker Hellas που σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων της.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μεγάλος Χορηγός στην επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί» η Eurolife 

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά για τη στήριξη του έργου του «Μαζί για το Παιδί» φιλοξενεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2026 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η νέα «μάχη» των ασφαλιστικών στα social media

Η ασφάλιση δεν περιμένει πλέον τον πελάτη να χτυπήσει την πόρτα του γραφείου

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Με την υπογραφή της Κομισιόν, η εξαγορά της Eurolife ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο

Η Eurobank εξαγοράζει κερδοφορία που σε μεγάλο βαθμό παράγει ήδη το δικό της δίκτυο, αλλά μέχρι σήμερα ενοποιούσε μόνο κατά 20%

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Kaspersky: Πάνω από 31.000 κακόβουλα email εκμεταλλεύονται το σύστημα ταυτοποίησης της Microsoft

Οι ειδικοί της Kaspersky εντόπισαν μια εκστρατεία ηλεκτρονικής απάτης μέσω email, στο πλαίσιο της οποίας οι δράστες χρησιμοποιούν συνδέσμους

Από τις 10 Ιουλίου 2027 αλλάζουν οι κανόνες για το οικονομικό έγκλημα

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα εποχή στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος έχει ήδη ξεκινήσει για την ασφαλιστική αγορά.

Cyber risk στην πρώτη γραμμή της ασφαλιστικής αγοράς – Η στρατηγική της AIG

Η έκθεση των επιχειρήσεων στους κυβερνοκινδύνους αυξάνεται και μαζί της η ανάγκη για ουσιαστική ασφαλιστική προστασία.

Η Gen Z είναι η καλύτερη… φίλη της τεχνητής νοημοσύνης

Έρευνα της Kaspersky δείχνει ότι οι Zoomers χρησιμοποιούν AI πιο ενεργά από κάθε άλλη γενιά, μόλις το 42% όμως παίρνει τα μέτρα του

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ERGO: Έκπτωση 10% στις προληπτικές εξετάσεις μαστού για τις ασφαλισμένες της

Στην πρόληψη και την έγκαιρη ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού εστιάζει η ERGO Hellas, δίνοντας στις ασφαλισμένες της τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η ασφαλιστική αγορά με διοργανωτή το Ε.Ε.Θ

Όσα ειπώθηκαν στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Ευ. Στουργιώτου, HFPA: Σε 5 άξονες η ανέλιξη των ασφαλιστών

Σε πέντε κύριους άξονες βασίζεται η ανέλιξη των ασφαλιστών τονίζει μιλώντας σήμερα στο IW. gr Ευφροσύνη Στουργιώτου,  Πρόεδρος της Ένωσης Financial  Planners  Ελλάδος

Πιο επίκαιρη από ποτέ η συζήτηση για την ανθεκτικότητα της Ελλάδας

Στις 15 Οκτωβρίου η ΕΑΕΕ φέρνει στο ίδιο τραπέζι Πολιτεία, ΤτΕ και ασφαλιστική αγορά

2ο Financial Planning Forum: Οι ομιλητές και η ατζέντα του Forum

Πώς αλλάζει ο χρηματοοικονομικός σχεδιασμός σε μια εποχή αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας, μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής και ταχύτατων τεχνολογικών εξελίξεων;