back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026

«Κίνηση Mαστ» για τον καρκίνο του μαστού στο Δήμο Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε στον Δήμο Πειραιά το ταξίδι ζωής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) «Κίνηση Μαστ», μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του Μαστού, που στόχο έχει κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να ενημερωθεί, να προλάβει και να θεραπευτεί από τον καρκίνο του μαστού.

Η «Κίνηση Μαστ» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΚΕ.ΔΕ. και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. και την ευγενική χορηγία της ELPEN, για την οποία αποτελεί μια δράση ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, καθώς η ELPEN δεν παράγει ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κίνηση Μαστ», η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ε.Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και τον δήμαρχο κ. Μώραλη βρέθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στον πεζόδρομο Δραγάτση και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Πάρκο Γεννηματά στα Καμίνια. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν περίπου 70 δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες και δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο. Η δημοσιογράφος Κλέλια Χαρίση, ως το πρόσωπο της εκστρατείας «Κίνηση Μαστ», βρέθηκε δίπλα στις γυναίκες που επισκέφθηκαν την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας στον Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σημείωσε ότι «Στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Πειραιά να στηρίξει ομάδες ατόμων που έχουν μια οικονομική αδυναμία και δεν είναι λίγοι αυτοί οι συνδημότες μας, αποδεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση  της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ώστε από κοινού να παρέχουμε δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας, σε γυναίκες που είναι οικονομικά ασθενείς και δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν άλλες δομές για να εξεταστούν. Ξέρουμε ότι το θέμα του μαστού είναι μια μάστιγα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες, οπότε είμαστε πρόθυμοι τέτοιες πρωτοβουλίες να τις επαναλαμβάνουμε συνεχώς».

- Advertisement -

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις Ελληνίδες σήμερα, με τον αριθμό των νέων περιστατικών να υπολογίζεται στις 5.000 ετησίως.

Για να διαγνωστεί έγκαιρα ο καρκίνος του μαστού υπάρχουν τρεις δυνατότητες: 1. Η αυτοεξέταση των γυναικών, 2. Η κλινική εξέταση από γιατρό και 3. Η  μαστογραφία, η οποία όμως αποτελεί την πιο συχνή εξέταση για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και η διαγνωστική ικανότητά της είναι πολύ σημαντική. Μπορεί δε να ανακαλύψει μια κακοήθεια πριν αυτή εντοπιστεί με την κλινική εξέταση. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις δυνατότητες του υγειονομικού συστήματος της χώρας μας και τις ιδιαιτερότητες της παρουσίας της νόσου στην Ελλάδα, η Ε.Α.Ε. συστήνει την τακτική προληπτική μαστογραφία κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες άνω των 40 ετών.

Παρά την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητά της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όταν το «ολιστικό» γίνεται άλλοθι για το «τα κάνω όλα»

Μια μεγάλη παρανόηση επιχειρεί να αποσαφηνίσει η Δρ. Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου

Έρευνα και Καινοτομία στην Ελλάδα – Η νέα μελέτη της διαΝΕΟσις αποτυπώνει πρόοδο, αντιφάσεις και 3 κεντρικές κατευθύνσεις πολιτικής

Ο οργανισμός ανατέμνει το Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας, καταγράφοντας τόσο τα βήματα προόδου όσο και τις δομικές αδυναμίες του

Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της

Μια από τις πιο άμεσα δραστικές παρεμβάσεις της σύγχρονης ιατρικής, που απαιτεί οργανωμένη μονάδα, εξειδικευμένο προσωπικό και αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ακρίβεια ασφαλίστρων υγείας: Στελέχη θέλουν την ΕΑΕΕ σε ρόλο διασώστη

Στελέχη από την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, μιλώντας σήμερα στο IW βλέπουν ότι η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μπορεί με πρωτοβουλία της να δώσει λύσεις...

Ποιος είναι ο νέος CEO του NN Group;

Το ΝΝ Group ανακοίνωσε ότι το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου προτίθεται να διορίσει τον Tjeerd Bosklopper στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της εταιρείας.

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο χρηματοοικονομικό Όμιλο

Η CrediaBank ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Ευρώπη Holdings.

Νέα πρωτοποριακή εφαρμογή “Sofos MedCare” από την Sofos Insurance Agency

Μια νέα καινοτόμο εφαρμογή έθεσε στη διάθεση των συνεργατών της η Sofos Insurance Agency. Μετά από ενδελεχή έρευνα στα πλέον πλούσια

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ακρίβεια ασφαλίστρων υγείας: Στελέχη θέλουν την ΕΑΕΕ σε ρόλο διασώστη

Στελέχη από την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, μιλώντας σήμερα στο IW βλέπουν ότι η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μπορεί με πρωτοβουλία της να δώσει λύσεις...

Ποιος είναι ο νέος CEO του NN Group;

Το ΝΝ Group ανακοίνωσε ότι το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου προτίθεται να διορίσει τον Tjeerd Bosklopper στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της εταιρείας.

Η NP Ασφαλιστική στηρίζει τον αθλητισμό

Η NP Ασφαλιστική συνεχίζει να στηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό, ενισχύουν τις ανθρώπινες σχέσεις

Live Streaming: η Ρένα Δούρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α.

Με στόχο να αναδείξει τα ζητήματα που απασχολούν τους...

«Αν ήξερες!» Επεισόδιο 12: Χρήστος Χρυσολόγου – Ποιος θα ασφαλίζει την Ελλάδα αύριο;

Η σειρά vidcast «αν ήξερες!» του InsuranceWorld.gr συνεχίζεται με ένα νέο επεισόδιο, ανοίγοντας τη συζήτηση για τη νέα γενιά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης