back to top
21 C
Athens
Τρίτη 12 Μαΐου 2026

Hackinnow-Corallia-Groupama: Καταιγισμός ιδεών για τεχνολογικές εφαρμογές στην ασφάλιση

του Νίκου Σακελλαρίου

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη  εκδήλωση  με την επωνυμία  #hackinnow  με διοργανωτή την Corallia (συντονιστή cluster)  και υποστηρικτή – χορηγό την Groupama  που είχε ως στόχο τον διαγωνισμό για καινοτόμες εφαρμογές  για τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους διαμεσολαβούντες και τους καταναλωτές.

- Advertisement -

Η διοργάνωση του hackinnow  είχε συμμετέχοντες  16 ομάδες υψηλότατου ακαδημαικού και τεχνολογικού επιπέδου  οι οποίες κατέθεσαν ιδιαίτερα καινοτόμες και φιλόδοξες ιδέες για την ασφαλιστική αγορά. Ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών ως εφαρμογές και έχουν στόχο να δημιουργήσουν άμεσες και πρωτότυπες εφαρμογές που θα διευκολύνουν την παραγωγικότητα των ασφαλιστικών εταιρειών, των διαμεσολαβούντων και κυρίως θα κάνουν πιο προσιτή την ασφάλιση στον νέο ασφαλιζόμενο.

Tην προσπάθεια των 16 ομάδων , ενθάρρυνε και υποστήριξε η Groupama η οποία ήταν και η χορηγός της εκδήλωσης προσφέροντας και την  μεγάλη ευκαιρία στον πρώτο νικητή να παρουσιάσει την πρότασή του στην έδρα της εταιρείας στο Παρίσι , ανοίγοντας διάπλατα ευκαιρίες νέων συνεργασιών.

- Advertisement -

Το event ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής ,  με τη προσφώνηση του Πρέσβη της Γαλλίας  στην Ελλάδα κο Christophe Chantepy  ότι οποίος σε άπταιστα ελληνικά δήλωσε ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια που βοηθά την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας , όταν μάλιστα προέρχεται από μία γαλλική επιχείρηση όπως είναι η Groupama η οποία  κατέχει σημαντικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Στις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού επιχειρείν  αναφέρθηκε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Γ.  Δουκίδης  απαριθμώντας  πάρα πολλά επιτυχημένα επιχειρηματικά εγχειρήματα που βασίστηκαν στην τεχνολογία.

Των δύο καλεσμένων είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του δημιουργού της Corallia, καθηγητή Βασίλη Μακιού  για την τεράστια σημασία που έχει η επιχειρηματική καινοτομία στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας καθώς και η ένθερμη υποδοχή του εγχειρήματος από τον CEO της Groupama, Χρήστο Κάτσιο  ο οποίος τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει έμπρακτα η Groupama στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και εφαρμογών σε ασφαλιστικά θέματα  αλλά και την ενθάρρυνση που προσφέρει ο γαλλικός όμιλος προς τους νέους επιστήμονες να προωθήσουν τις ιδέες τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η διοίκηση του Ομίλου Groupama στην Αθήνα – Μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και επίσημο δείπνο με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα

Στουρνάρας: Ισχυρή αλλά εκτεθειμένη σε μεγάλες προκλήσεις η ελληνική ασφαλιστική αγορά

Σαφές μήνυμα για τον ρόλο και τις προκλήσεις της αγοράς έστειλε ο Διοικητής της ΤτΕ μιλώντας στη συνάντηση του Groupama Assurance Mutuelles Management Team

«αν ήξερες!»: Γιατί η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποτελεί επάγγελμα με προοπτική και ουσία

Η σειρά vidcast «αν ήξερες!» του insuranceworld.gr συνεχίζει δυναμικά, επιχειρώντας να αναδείξει, με απλό και ουσιαστικό τρόπο, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση και τον ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία.

Πασχαλινό Bazaar στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής για καλό σκοπό

Την Παρασκευή 3 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στα γραφεία της εταιρείας στη Ν. Σμύρνη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να σταματήσει εδώ και τώρα ο κατήφορος, με λήψη έκτακτων μέτρων για την ακρίβεια

Δραστικές λύσεις για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,4% τον Απρίλιο

Χρ. Αλεξανδροπούλου: «Η ανθεκτικότητα των χρημ/κών οργανισμών δεν είναι θέμα μόνο κανονιστικής συμμόρφωσης, αλλά ηγεσίας και επιβίωσης»

Το σημαντικό διεθνές συνέδριο ICPCDGR 2026 αφορά θέματα όπως διακυβέρνηση κρίσεων, διαχείριση κινδύνου, κυβερνοασφάλεια, προστασία κρίσιμων υποδομών και την οργανωσιακή ανθεκτικότητα

Θ. Βουρδόλης: Η θυγατρική ασφαλιστική της ECG θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τους Έλληνες εξαγωγείς

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Export Credit Greece κατά την ομιλία του στα Greek Exports Awards 2026 – #gefa26

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

NN Hellas – «The Billion Force»: Ένα συνέδριο που έμοιαζε περισσότερο με γιορτή για το 1 δισ. και το μέλλον της ασφάλισης

Είσοδο σε νέα εποχή μετά την υπέρβαση του ορόσημου του 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να σταματήσει εδώ και τώρα ο κατήφορος, με λήψη έκτακτων μέτρων για την ακρίβεια

Δραστικές λύσεις για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,4% τον Απρίλιο

ERGO: Παρουσίαση στρατηγικής και βραβεύσεις συνεργατών, με το βλέμμα «σταθερά προς το αύριο»

Η εταιρεία επενδύει δυναμικά στην τεχνολογία και στον άνθρωπο, δίνοντας έμφαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη και στη διεύρυνση χαρτοφυλακίου

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Αντίστροφη μέτρηση για το επετειακό συνέδριο της 12ης Μαΐου

Με πλούσια ατζέντα, θεσμικές παρεμβάσεις και ουσιαστικό διάλογο – Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Χρ. Αλεξανδροπούλου: «Η ανθεκτικότητα των χρημ/κών οργανισμών δεν είναι θέμα μόνο κανονιστικής συμμόρφωσης, αλλά ηγεσίας και επιβίωσης»

Το σημαντικό διεθνές συνέδριο ICPCDGR 2026 αφορά θέματα όπως διακυβέρνηση κρίσεων, διαχείριση κινδύνου, κυβερνοασφάλεια, προστασία κρίσιμων υποδομών και την οργανωσιακή ανθεκτικότητα