Πτώση… μετεωρίτη στο Σύνταγμα για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφάλισης

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία και την αξία της ασφάλισης, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (EAEE) έχει καθιερώσει την 11/11 ως Ημέρα Ασφάλισης και κάθε χρόνο πραγματοποιεί δράσεις για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα.

EAEE_2016_Hmera Asfalisis

Φέτος με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης δημιουργήθηκε μια πρωτότυπη καμπάνια ενημέρωσης με κεντρικά μηνύματα «Εκεί που δεν το περιμένεις» και «Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω», ενώ την Παρασκευή 11.11.2016 στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αξία της ασφάλισης, σε ένα πρωτότυπο, ειδικά διαμορφωμένο σκηνικό με πρωταγωνιστή ένα μετεωρίτη, ως σύμβολο του απροόπτου και του αναπάντεχου που μπορεί να συμβεί στον καθένα.

«Μπορεί η πτώση μετεωρίτη στην Πλατεία Συντάγματος να είναι ακραίο ενδεχόμενο, για την πλειονότητα, όμως, των αναπάντεχων και όχι μόνο γεγονότων της ζωής, η ασφάλιση προσφέρει λύσεις!» επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση και προσθέτει:

Μετεωρίτης_στο_Σύνταγμα2

«Είναι γεγονός πως η ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους και μεγάλο ποσοστό πολιτών παραμένει ανασφάλιστο. Ειδικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης όπου τα αποθέματα των πολιτών είναι μειωμένα, η προστασία της υγείας και της περιουσίας και η ενίσχυση της σύνταξης είναι εξαιρετικά σημαντικά για τους πολίτες της χώρας μας.

»Με ένα ασφαλιστήριο πρόγραμμα μπορούμε να προστατέψουμε ότι είναι σημαντικό για εμάς και την οικογένειά μας. Όταν ένα απρόοπτο συμβάν υγείας προκύψει, διασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας τη στιγμή της ανάγκης. Αντίστοιχα, ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να συμπληρώσουν την κρατική σύνταξη, προγραμματίζοντας έγκαιρα για το μέλλον και εξασφαλίζοντας μία ποιότητα ζωής. Ταυτόχρονα, ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα περιουσίας μπορεί να προστατεύσει από αναπάντεχες αναποδιές και απρόβλεπτα γεγονότα την κατοικία και όσα έχει αποκτήσει κανείς με κόπο στην πορεία της ζωής του».

Πρόεδρος ΕΑΕΕ_Αλέξανδρος_ΣαρρηγεωργίουΟ πρόεδρος της ΕΑΕΕ Α. Σαρρηγεωργίου δήλωσε σχετικά: «Στην περίοδο της κρίσης, όπου τα οικονομικά αποθέματα των πολιτών είναι μειωμένα και οι παροχές του Κράτους περιορίζονται, η πλειοψηφία των Ελλήνων παραμένει ανασφάλιστη, με κίνδυνο οι πολίτες να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη ζημιά, ένα πρόβλημα υγείας κ.ά.

»Ειδικά στους κρίσιμους τομείς της προστασίας της υγείας, της διασφάλισης της σύνταξης και της προστασίας της περιουσίας επιβάλλεται να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιοι είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν και ποιες λύσεις μπορεί να προσφέρει η Ιδιωτική Ασφάλιση. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η καμπάνια για την Ημέρα Ασφάλισης.

»Εμείς, ως ελληνική ασφαλιστική αγορά είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με το Κράτος προκειμένου να δρομολογηθεί η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τόσο στις συντάξεις, με βάση ένα σύστημα 3 πυλώνων, όσο στην υγεία και τις φυσικές καταστροφές.»

EAEE#dentoperimeneis #mera_asfalisis

www.eaee.gr

FB Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος – ΕΑΕΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*